https://anlatilaninotesi.com.tr/20250606/saglik-bakanligindan-5-saat-uyarisi-kurban-etleri-nasil-saklanmali-ve-pisirilmelidir-1096846187.html
Sağlık Bakanlığı'ndan '5 saat' uyarısı: Kurban etleri nasıl saklanmalı ve pişirilmelidir?
Sağlık Bakanlığı'ndan '5 saat' uyarısı: Kurban etleri nasıl saklanmalı ve pişirilmelidir?
Sputnik Türkiye
Sağlık Bakanlığı ise kurban etlerinin doğru saklanması ve pişirilmesi için önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık, etlerin kesim sonrası geniş kaplarda... 06.06.2025, Sputnik Türkiye
2025-06-06T16:35+0300
2025-06-06T16:35+0300
2025-06-06T16:46+0300
sağlik
sağlık bakanlığı
kurban eti
kurban eti tüketimi
kurban bayramı
kurban bayramı beslenme önerileri
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/07e5/07/14/1045005360_0:0:865:486_1920x0_80_0_0_3de6508ba1724a630faecf385bb04efa.jpg
Sağlık Bakanlığı kurban eti tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.Kurban eti nasıl saklanmalı?Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kurban etlerinin kesildikten sonra geniş kaplara alınarak buzdolabında en az 4-5 saat bekletilmesi gerektiği vurgulandı.Parçalara bölünAçıklamada, buzdolabında saklanacak kurban etlerinin birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılması önerildi. Etlerin buzdolabı poşetine ya da yağlı kâğıda sarılarak muhafaza edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanacak etlerin -18 santigrat derecede tutulması gerektiği ifade edildi.Çiğ etlerin ise buzdolabında 4 santigrat derecede çözdürülmesi gerektiği, bu işlemin 48 saatten fazla sürmemesi uyarısında bulunuldu. Sağlık Bakanlığı, bu yöntemlerle gıda güvenliğinin sağlanacağını ve halk sağlığının korunacağını dile getirdi.Kurban eti nasıl pişirilir?Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin doğru pişirilmesi konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı temel noktalara dikkat çekti. Sebze ile tüketilmesi önerisi: Lif desteği açısından önemliKurban etleri, demir ve protein açısından zengin olmakla birlikte lif açısından fakirdir. Bu nedenle etin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve yanında salatalarla tüketilmesi önerilmektedir. Bu kombinasyon, dengeli bir öğün sağlar.Etlerin sağlıklı bir şekilde pişirilmesi için haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi yöntemler tercih edilmelidir. Yağ eklenmeden, etlerin kendi yağında ve kısık ateşte pişirilmesi en sağlıklı yöntemdir.
https://anlatilaninotesi.com.tr/20250606/kurban-kesiminde-yaralananlar-acil-servisleri-doldurdu-en-fazla-yaralanma-nevsehirden-1096842923.html
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2025
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
SON HABERLER
tr_TR
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/07e5/07/14/1045005360_108:0:756:486_1920x0_80_0_0_02d78f64180dd62e51c903a93869daf6.jpgSputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
sağlık bakanlığı, kurban eti, kurban eti tüketimi , kurban bayramı, kurban bayramı beslenme önerileri
sağlık bakanlığı, kurban eti, kurban eti tüketimi , kurban bayramı, kurban bayramı beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı'ndan '5 saat' uyarısı: Kurban etleri nasıl saklanmalı ve pişirilmelidir?
16:35 06.06.2025 (güncellendi: 16:46 06.06.2025) Sağlık Bakanlığı ise kurban etlerinin doğru saklanması ve pişirilmesi için önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık, etlerin kesim sonrası geniş kaplarda buzdolabında 4-5 saat dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Sağlık Bakanlığı kurban eti tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.
Kurban eti nasıl saklanmalı?
Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kurban etlerinin kesildikten sonra geniş kaplara alınarak buzdolabında en az 4-5 saat bekletilmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, buzdolabında saklanacak kurban etlerinin birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılması önerildi. Etlerin buzdolabı poşetine ya da yağlı kâğıda sarılarak muhafaza edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanacak etlerin -18 santigrat derecede tutulması gerektiği ifade edildi.
Çiğ etlerin ise buzdolabında 4 santigrat derecede çözdürülmesi gerektiği, bu işlemin 48 saatten fazla sürmemesi uyarısında bulunuldu. Sağlık Bakanlığı, bu yöntemlerle gıda güvenliğinin sağlanacağını ve halk sağlığının korunacağını dile getirdi.
Kurban eti nasıl pişirilir?
Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin doğru pişirilmesi konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı temel noktalara dikkat çekti.
Sebze ile tüketilmesi önerisi: Lif desteği açısından önemli
Kurban etleri, demir ve protein açısından zengin olmakla birlikte lif açısından fakirdir. Bu nedenle etin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve yanında salatalarla tüketilmesi önerilmektedir. Bu kombinasyon, dengeli bir öğün sağlar.
Etlerin sağlıklı bir şekilde pişirilmesi için haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi yöntemler tercih edilmelidir. Yağ eklenmeden, etlerin kendi yağında ve kısık ateşte pişirilmesi en sağlıklı yöntemdir.