00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:36
14 dk
HABERLER
13:00
6 dk
HABERLER
14:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
6 dk
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
8 dk
DÜNYA HABERİ
11:10
11 dk
PARANIN HAREKETİ
11:22
9 dk
HABERLER
12:00
5 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
6 dk
HABERLER
18:00
10 dk
SESLİ HABER
Yetim maaşında hile yapanlardan aylıklar faizi ile geri alınacak
18:43
2 dk
HABERLER
19:00
6 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:44
46 dk
SESLİ HABER
Meteoroloji duyurdu: Mevsim normalleri üzerinde sıcaklık geliyor
22:55
2 dk
ÖZEL HABER
Avrupa’nın Trump korkusu: Tek tuşla bitirebilir
23:09
7 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920, 19.10.2024
SAĞLIK
Sağlık haberleri, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam üzerine her şey

Ünlü şef 'Asla yemeyin' diyerek tek tek açıkladı: 'Herkes severek yiyor ama restoranlar ve oteller hile yapıyor'

© İHA / UĞUR DÖNEKTürk mutfağı - Gaziantep mutfağı - yemek -
Türk mutfağı - Gaziantep mutfağı - yemek - - Sputnik Türkiye, 1920, 10.03.2025
Abone ol
Ünlü şef Ayvaz Akbacak, katıldığı televizyon programında restoran ve tatil beldelerindeki gıda hilelerini ifşa etti. “Asla yemeyin” diyerek vatandaşları uyaran Akbacak, özellikle börek, döner ve açık büfe yiyecekleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ekol TV'de Balçiçek İlter'in sunduğu "Balçiçek ile Şimdi" programına konuk olan ünlü şef Ayvaz Akbacak, restoran ve tatil beldelerindeki gıda hilelerini tek tek anlattı. Akbacak, özellikle açık büfe restoranlara gidenleri uyararak, kahvaltıda kalan peynirlerin börek yapımında kullanıldığını söyledi.
"Bir restoranda veya tatil beldesinde kesinlikle börek yemeyin" diyen Akbacak, şu ifadeleri kullandı:
"Kahvaltıdan dönen bütün peynirler mikslendikten sonra börek yapılır. Ben buna 'parmak börek' diyorum. O börek kızartılıp tekrar tekrar servis edilir."

Açık büfelerde büyük tehlike: 'Makarnalar yıkanıp mezeye dönüşüyor'

Açık büfelerdeki yiyeceklerin birçoğunun ertesi gün başka bir formatta yeniden sunulduğunu belirten Akbacak, özellikle makarna ve patates gibi yiyeceklerde bu durumun yaygın olduğunu vurguladı.
"Büfede bir gün önce salçalı olarak sunulan makarna, ertesi gün yıkanıp yoğurtlanarak meze haline getiriliyor. Aynı şekilde patatesler de bir gün sıcak olarak servis edilirken, ertesi gün başka bir yemek olarak karşımıza çıkıyor."
Akbacak, bu tarz uygulamaların Türk mutfağının kalitesini düşürdüğünü ve uluslararası gastronomi alanında Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyledi.

Dönerde büyük risk: 'Ölüme kadar gider'

Döner konusunda da vatandaşları ciddi şekilde uyaran Akbacak, özellikle tavuk döner tüketirken dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
"Döner yiyeceğiniz bir yerde, döner kesilirken alt ve üst kısmına iyi bakın. Dönerin sonuna gelindiğinde, pişmiş etin üzerine çiğ et takıyorlar. Özellikle tavuk dönerde bu durum çok riskli. Allah korusun, ölüme kadar gidebilir!"
Akbacak, kırmızı etin bozulması halinde bazı belirtilerin fark edilebildiğini ancak beyaz ette bozulmanın daha tehlikeli olduğunu belirtti. Ayrıca, sirkülasyonu düşük restoranlarda döner yememek gerektiğini vurguladı:
"Eğer bir dönercide sirkülasyon yoksa, adam kesiyor, ya bekletiyor ya da donduruyor. Dondurduğu eti mikrodalgada ısıtıp tekrar servis ediyor. Bu durum, ciddi sağlık problemlerine yol açabilir."

Gıda hilelerine karşı nasıl önlem alınabilir?

Gıda sektöründe yaşanan bu tür hilelerden korunmak için tüketicilerin bilinçli olması gerektiğini belirten Akbacak, şu önerilerde bulundu:
Sirkülasyonu düşük restoranlarda döner yemeyin.
Açık büfelerde makarna ve patates gibi yiyecekleri dikkatli seçin.
Börek gibi içinde peynir bulunan ürünleri tatil beldelerinde tüketmemeye özen gösterin.
Yiyeceklerin hazırlanma süreçlerini gözlemleyin ve hijyen standartlarını sorgulayın.
İstanbul'da artan nem oranıyla etkisini daha çok gösteren sıcak hava, kent sakinlerine bunaltıcı bir gün yaşattı.  - Sputnik Türkiye, 1920, 10.03.2025
YAŞAM
Meteoroloji'den 'sıcaklıklar rekor kıracak' uyarısı: 30 dereceyi bulacak, bahar yaşanmadan yaz geliyor
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала