00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
08:00
9 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:02
5 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
16:00
4 dk
HABERLER
17:30
6 dk
HABERLER
18:00
10 dk
HABERLER
19:00
13 dk
HABERLER
07:00
8 dk
HABERLER
08:00
7 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
4 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
12 dk
PARANIN HAREKETİ
11:20
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
4 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
5 dk
HABERLER
18:00
8 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
18:30
14 dk
HABERLER
19:00
7 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:08
81 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
İstanbul - Boğaz - Martı - tekne - köprü - Sputnik Türkiye, 1920
TÜRKİYE
Türkiye'de yaşanan önemli gelişmeler, son dakika haberleri ve güncel tartışmalar

Bakanlık son listesini açıkladı: Adana kebaptan kalp çıktı, köfte ve baharata katılanlar ifşa edildi

© AAKöfte
Köfte - Sputnik Türkiye, 1920, 17.01.2025
Abone ol
Tarım ve Orman Bakanlığı, 16 Ocak taklit-tağşiş listesini yayımladı. Listede, insan sağlığını tehlikeye atan ürünler ve üreticiler açıklandı. Et ürünlerinden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını riske atan taklit ve tağşiş ürünlerin listesini güncelledi. 16 Ocak'ta kamuoyuna duyurulan listede, yeni marka ve üreticilerin isimleri yer aldı. Yapılan denetimlerde, ürünlerdeki tehlikeli içerikler tek tek tespit edilerek ifşa edildi. Bakanlık yetkilileri, vatandaşları bu markalara karşı uyararak güvenilir ürün tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

Et ürünlerinde sakatat ve yabancı madde şoku

Denetim raporlarına göre, et ürünlerinde ciddi sorunlar ortaya çıktı. Etli ekmek iç harcında dana eti yerine sakatat (kalp) kullanıldığı, bazı kasap köftelerde ise kanatlı eti ve kalp eklendiği tespit edildi. Özellikle Adana kebap gibi ürünlerde de tüketiciye taşlık ve sakatat sunulduğu belirlendi. Bu durum, gıda güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Zeytinyağına tohum yağı karıştırılıyor

Listede dikkat çeken bir diğer konu ise zeytinyağlarına tohum yağı karıştırılması oldu. Zeytinyağının saf olarak satılması gerekirken, üreticilerin maliyeti düşürmek için tohum yağı ekledikleri belirlendi. Bu uygulamanın hem ürün kalitesini düşürdüğü hem de insan sağlığını riske attığı ifade edildi.

Baharatlarda yabancı madde tespiti

Toz biber ve kekik gibi baharat ürünlerinde de taklit ve tağşiş yapıldığı anlaşıldı. Denetimlerde, bu ürünlerin içerisine yabancı maddeler karıştırıldığı tespit edildi.
Kar yağışı - Sputnik Türkiye, 1920, 17.01.2025
TÜRKİYE
Meteoroloji'den 12 il için kar yağışı alarmı: Yeni soğuk dalganın tarihi verildi, İstanbul'a kar gelecek mi?
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала