00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
10:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HAFTANIN KEYFİ
ABBA: Doğuş ve büyüme hikayesi
14:05
52 dk
HABERLER
15:00
6 dk
ÇALIŞMA HAYATIM
15:06
51 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
9 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
17:44
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
11:27
13 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
6 dk
HABERLER
14:00
5 dk
SESLİ HABER
Puşkov: Trump, İngiltere Başbakanı’nın değişmesini istiyor
14:42
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Buzdolabındaki 'saklı tehlike': Farkında olmadan zehirleniyor olabilirsiniz

© Sputnik / Bu fotoğraf yapay zeka ile oluşturulmuşturBuzdolabı
Buzdolabı - Sputnik Türkiye, 1920, 11.01.2025
Abone ol
Mutfakların kurtarıcısı buzdolabı, aslında bazı besinler için büyük bir tuzak olabilir. Buzdolabında saklanmaması gereken 3 kritik besin açıklandı: soğan, sarımsak ve patates. Bu besinlerin yanlış koşullarda saklanmasının, sağlığınız için ciddi riskler taşıdığı belirtiliyor.
Buzdolabında sakladığımız soğan, patates ve sarımsak, düşündüğünüzden daha tehlikeli olabilir! Uzmanlara göre bu besinler soğuk hava ile zehir saçıyor ve ciddi sağlık riskleri yaratıyor. Doğru saklama yöntemleri ile hem sağlığınızı koruyun hem de mutfakta gizli tehditlerden uzak durun.
Gıda Yüksek Mühendisi Merve Atınç Saral, Milliyet'e yaptığı açıklamada soğanın nemli ve soğuk ortamda hızla küflendiğini ve sağlığa zararlı hale geldiğini vurguluyor. Buzdolabında filizlenen soğanın, çürüme ve yumuşama belirtisi göstermediği sürece tüketilebileceğini ifade eden Saral, "Filizlenmiş soğan daha yüksek antioksidan içerebilir, ancak buzdolabında saklandığında hızla bozulur ve gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.

Patateste gizli zehir

Patatesin de asla buzdolabına konulmaması gerektiğini belirten Saral, soğuk ortamın patatesin yapısını bozduğunu ve zehirli solanin maddesini ortaya çıkardığını açıkladı. Ayrıca soğukta bekleyen patatesin pişirildiğinde, kanserojen akrilamid seviyesinin arttığını belirten Saral, "Patatesleri serin, karanlık ve nemsiz bir ortamda saklamak en doğrusu" dedi.

Sarımsak buzdolabında acılaşıyor

Sarımsağın da buzdolabında saklanmasının tadında acılaşmaya neden olduğunu söyleyen Saral, ideal saklama yönteminin oda sıcaklığında, karanlık ve hava sirkülasyonu olan kaplar içinde olduğunu belirtti. Sarımsak, doğru şekilde saklanmadığında hem lezzetini hem de besin değerini kaybediyor.
Soğan, sarımsak ve patates gibi besinlerin doğru koşullarda muhafaza edilmesi sadece lezzetlerini korumakla kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için hayati önem taşır. Uzmanlar, bu ürünleri buzdolabından uzak tutarak mide krampları, gıda zehirlenmesi ve kanserojen maddelerden korunabileceğinizi söylüyor.
Kar yağışı - Sputnik Türkiye, 1920, 11.01.2025
TÜRKİYE
Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için alarm: Sağanak ve kar yağışı geliyor
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала