00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
14 dk
PARANIN HAREKETİ
Ekonomide neler oluyor?
11:21
13 dk
HABERLER
12:00
6 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
15:00
6 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
6 dk
HABERLER
18:00
11 dk
HABERLER
19:00
8 dk
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
6 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
16:00
4 dk
HABERLER
17:30
6 dk
HABERLER
18:00
11 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Afyon kaymağı Güney Kore’de bağımlılık yaptı: Türkiye'den ihracat başladı

© Fotoğraf : Bu fotoğraf yapay zeka ile oluşturulmuşturAfyon kaymağı Güney Kore’de bağımlılık yaptı: Türkiye'den ihracat başladı
Afyon kaymağı Güney Kore’de bağımlılık yaptı: Türkiye'den ihracat başladı - Sputnik Türkiye, 1920, 27.12.2024
Abone ol
Türk Hava Yolları'nın gönderdiği Afyon kaymağı, Güney Kore'de büyük ilgi gördü. Ünlü Şef Paik Jong-won’un övgüleriyle başlayan süreç, Türkiye'den Güney Kore'ye ihracata dönüştü. Bu lezzet, sadece sofralarda değil, turizme de katkı sağlayacak bir deneyime dönüştü. İşte detaylar...
Türk Hava Yolları (THY), Türk lezzetlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Son olarak Afyon kaymağı, Güney Kore'de bir gastronomi fenomenine dönüştü. Ünlü Güney Koreli Şef Paik Jong-won'un övgü dolu sözleriyle gündeme gelen kaymak, artık Türkiye'den ihraç ediliyor.

Koreli şef kaymağa hayran kaldı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu lezzet yolculuğunu detaylandırdı. Bolat, Güney Kore ziyareti sırasında ünlü şefin İstanbul’da tattığı bal ve kaymaktan çok etkilendiğini öğrendiğini belirtti. Şef Jong-won’un bu lezzeti ülkesine döndükten sonra televizyon programlarında överek anlatması, Türkiye’den Güney Kore’ye bal ve kaymak ihracatını başlattı.

Afyon kaymağı sofraları süsledi

Prof. Dr. Ahmet Bolat, Güney Koreli şefe özel olarak taze Afyon kaymağı gönderdi. Uzun bir lojistik sürecin ardından teslim edilen kaymak, büyük beğeni topladı. Şef Jong-won’un tadım videosu sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu deneyim, sadece kaymak ihracatını artırmakla kalmadı, aynı zamanda Güney Koreli turistlerin Türkiye’ye olan ilgisini de artırdı.

Yeni lezzet deneyimleri yolda

THY’nin girişimleri burada bitmiyor. Şef Jong-won, önümüzdeki yaz Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi Mezopotamya turizm rotasında yer alan şehirlerde ağırlanacak. Bölgenin zengin mutfak kültürü, yöresel şefler eşliğinde Koreli şefe tanıtılacak. Bu ziyaretlerin, hem gastronomi hem de turizm açısından Türkiye’ye büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Türk lezzetleri küresel arenada

Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Türk Hava Yolları, Türk mutfağının tanıtımında da önemli bir rol oynuyor. Afyon kaymağı ve Türk balı, bu tanıtımların son halkası oldu. Türkiye, yalnızca tarihi ve kültürel mirasıyla değil, lezzetleriyle de uluslararası arenada adından söz ettiriyor.
Meslek - Sputnik Türkiye, 1920, 27.12.2024
EKONOMİ
Türkiye'de 2024'ün en çok kazandıran meslekleri açıklandı: Maaş uçurumları ortaya çıktı
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала