00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
14 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
İstanbul - Boğaz - Martı - tekne - köprü - Sputnik Türkiye, 1920
TÜRKİYE
Türkiye'de yaşanan önemli gelişmeler, son dakika haberleri ve güncel tartışmalar

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listesini açıkladı: Bu kez de döner ve börekten çıktı, firmadan açıklama geldi

© AABörek
Börek - Sputnik Türkiye, 1920, 12.11.2024
Abone ol
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarafından taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi güncellenerek duyuruluyor. Bakanlık yeni ifşa listesini paylaşırken bir börekçi de sakatat tespit edilmesi üzerine Sarıyer Börekçisi'nden de açıklama geldi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarafından taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi güncelleyerek kamuoyuna duyuruyor. Son yapılan incelemelerde, sızma zeytinyağına tohum yağlarının karıştırıldığı ve et dönerde sakatat (dil), kıymada tek tırnaklı eti tespit edildi. Tost peynirine de bitkisel yağ kullanılması dikkat çekti.
Öte yandan bakanlık tarafından 7 Kasım'daki listede İstanbul'daki bir Sarıyer Börekçisi'nde kıymalı börek iç harcında sakatat (taşlık) kullandığı tespit edilmişti. Gündeme gelen bu iddialar üzerine Sarıyer Börekçisi, açıklama yaptı.

İstanbul'daki börekçiden açıklama

1895’ten bu yana ‘Sarıyer Börekçisi’ olarak faaliyet gösterdiklerini belirten işletme, “Bizim başka şubemiz yoktur. Gündeme gelen haberlerde bahsedilen Sarıyer Börekçisi biz değiliz” şeklinde açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1895’ten bu yana Sarıyer Börekçisi olarak hizmet vermekteyiz. Bizim başka bir şubemiz yoktur. Gündeme gelen haberlerde bahsedilen işletme bizimle ilgisizdir.”
Açıklamanın devamında ise, “Bizimle aynı ismi kullanarak faaliyet gösteren diğer işletmelerle herhangi bir bağımız bulunmamaktadır. Müşterilerimizin bu konuda dikkatli olmalarını ve ürünlerimizi yalnızca Tarihi Sarıyer Börekçisi adı altında faaliyet gösteren, resmi ve gerçek tek yerimizden temin etmelerini rica ederiz” denildi.

Tek tırnaklı eti nedir?

At, eşek, domuz ve zebra başta olmak üzere bu hayvanların melezleri olan katır, bardo ve zebroit gibi hayvanların tırnak yapısı bütün bir parçadan oluşmaktadır. Bu tırnak yapısı, tek tırnaklı olarak adlandırılıyor.
Bahçelievler’deki festivalde 3 ton çiğ köfte dağıtıldı - Sputnik Türkiye, 1920, 07.11.2024
TÜRKİYE
Taklit ve tağşiş ürünler listesi güncellendi: Çiğ köfteden at eti çıktı
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала