00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
YOL ARKADAŞI
MHP neden mıntıka temizliği yapıyor
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920, 19.10.2024
SAĞLIK
Sağlık haberleri, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam üzerine her şey

Bilim insanları konserve ton balığında cıva tespit etti: Konserve tüketmek zararlı mı?

© İHA / IHATon Balığı Konserve
Ton Balığı Konserve - Sputnik Türkiye, 1920, 01.11.2024
Abone ol
Fransa'da 5 ülkeden alınan 150 adet ton balığı konservesinin yarısında tavsiye edilen cıva miktarından fazlasına rastlandı. Bilim insanları yapılan incelemeler sonucunda konserve balık ürünlerindeki cıva miktarının tüketicilerin sağlığını bozacak seviyede olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre günlük 2 kilo üzeri konserve tüketiminde etkiler görülüyor.
Avrupa'da 5 ülkeden gelen 150 adet ton balığı konservesinden alınan örneklerde cıva miktarı fazla çıktı.
Fransız bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre 5 ülkeden 150 adet ton balığı konservesi incelendi. İncelemelerde konservelerde tavsiye edilen cıva miktarından fazla çıkması Avrupa ülkelerinde paniğe neden oldu. Cıva miktarının küçük porsiyonlarda insana zarar vermeyeceğini açıklayan uzmanlar 16 adet konserveden sonra sağlığı etkileyecek seviyeye ulaşacağını ifade etti. Bir adet konservenin içerinde 140 gram ton balığının yer aldığı ve toplamda 2 kilo üzeri tüketimde insanda kansere varan etkilerinin görüleceği tahmin ediliyor. Alaska Valiliği ise bir porsiyon Halibut balığı, Lincod ve Somon'da da 16 adet konservede görülen cıva miktarı olduğunu duyurdu. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı ise balık için miktarın haftada iki porsiyon olmasını aşırı tüketilmesinin yanlış olacağını belirtti.
Eskişehir - Sputnik Türkiye, 1920, 05.10.2024
TÜRKİYE
Kışlık konserve yapan birçok kişi bu hatayı yapıyor: 'Kavanoz kapağını nasıl kapatacağını bilmiyorlar'
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала