00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
14 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Canan Karatay ekmek yerine yenilebilecekleri açıkladı: Diyet listesinde turp da var

© AACanan Karatay
Canan Karatay
 - Sputnik Türkiye, 1920, 23.10.2024
Abone ol
Prof. Dr. Canan Karatay, ekmekteki tehlikeleri açıkladı. Özellikle cüce buğdaya dikkat çeken Karatay, "Bütün hastalıkların temelinde hangi hastalık gelirse gelsin hepsinin altında bu aşırı tüketilmekte olan cüce buğdaydan yapılmış olan ekmek geliyor" uyarısında bulundu. Karatay, ekmek yerine kahvaltıda tüketilebilecek besinleri açıkladı.
Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır neden 'ekmek tüketmeyin' dediğinin nedenlerini sıraladı. Karatay, cüce buğdayın genetiğiyle oynandığına dikkat çekerek "Bütün hastalıkların temelinde hangi hastalık gelirse gelsin hepsinin altında bu aşırı tüketilmekte olan cüce buğdaydan yapılmış olan ekmek, simit ve poğçalar geliyor" uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Karatay, ekmek yerine tüketilebilecek besinleri de sıraladı. Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamaları şöyle:

Ekmekteki tehlikeyi açıkladı

"Şimdiki ekmeklerin bizim çocuklukta yediğimiz ekmeklerle hiçbir alakası yok. Kullanılan buğdaylar çok farklı. Şimdi kullanılan bütün buğdaylar ve bütün tahıllarda -en çok ekmek tükeldiği için biz ekmek diyoruz- cüce buğdaydan elde edilen undan yapılıyor. Cüce buğday da genetiği çok oynanmış bir buğday olduğu için 42 kromozomu var. İnsanın 2 katı kromozumu olan bir ürünü vücudumuza sokuyoruz. Vücut bunu yabancı olarak görüyor. Cüce buğdayda bulunan ve en önemli protein olan lektin vücuda toksit etki yapıyor. Burada da sinsi sinsi kronik inflamasyonun temeli atılıyor. Bir de genetiği değiştirildiği için "Amilopektin a" diye bir karbonhidrat var ki bu da pankreastaki Beta hücrelerini uyararak insülin salgılatıyor. Aynı zamanda da şekeri yükseltiyor. Bütün hastalıkların temelinde hangi hastalık gelirse gelsin hepsinin altında bu aşırı tüketilmekte olan cüce buğdaydan yapılmış olan ekmek, simit ve poğçalar geliyor.

Ekmek yerine ne yemeli?

Bunlar tüketildiğinde vücutta müthiş bir reaksiyon başlatıyor. İşte bu nedenle ekmek yemeyin diyorum. Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltıyı hakiki yaparsak acıkmayız. "Kahvaltıda ne yiyelim" diye soruyorsanız; köy yumurtası ve tereyağıyla bir omlet yapıp; yanına da 1015 doğal zeytin koyup yerseniz acıkmazsınız. Ekmek yerine yanına çiğ havuç, turp koyabiliriz. Şimdi kış ayı geliyor gerçekten tok tutar. Üstüne de şekersiz kahve-sevdiğiniz bir Türk kahvesi veya şekersiz herhangi bir çay içebilirsiniz. 'Ekmek yemezsem doymuyorum' demek beyinde bağışıklık oluyor demektir.
Canan Karatay - Sputnik Türkiye, 1920, 25.10.2024
SAĞLIK
Canan Karatay'dan çamaşır suyu uyarısı, bağışıklık sistemi için formülü verdi: Sirke, tuz ve turşu suyu
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала