00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:05
85 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
YOL ARKADAŞI
Mustafa Hoş'la Yol Arkadaşı
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

90 yaşındaki üç kadın yaşam sırlarını açıkladı: Tarhana çorbası

© İHA / HİMMET VEHBİ SARIHAN-AW28830490 yaşındaki 3 kadın komşu, sağlıklı ve uzun ömürlerini tarhana çorbasına borçlu olduklarını söyledi
90 yaşındaki 3 kadın komşu, sağlıklı ve uzun ömürlerini tarhana çorbasına borçlu olduklarını söyledi - Sputnik Türkiye, 1920, 17.09.2024
Abone ol
Manisa'da hepsi 90 yaşında olan 3 kadın uzun yaşamlarının sırrının tarhana çorbası olduğunu söyledi. Yaşlarına rağmen zinde bir hayat sürdüklerini anlatan 3 yaşlı kadın tarhananın onları hastalıklara karşı koruduğunu ifade etti.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Pakize Tosun, Ümmü Kılıç ve Ümmü Ergin uzun ve sağlıklı hayatın sırlarını paylaştı.
Kış hazırlıkları kapsamında geleneksel yöntemlerle yaptıkları tarhananın hem sağlıklı hem de faydalı bir gıda olduğunu belirten üç kadın, bu gıdanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, sindirimi kolaylaştırdığını ve içerdiği yüksek besin değerleriyle vücudu hastalıklara karşı koruduğunu ifade etti.
Tarhana yapımını bir ritüel haline getiren üç komşu, bu gıdayı çocukluklarından beri tükettiklerini söyledi.
© AA / Mehmet Akif SarıhanBir asra yaklaşan ömürlerini tarhanaya borçlu olduklarını söyleyen 3 kadın arkadaş doğal tarhana yapımına devam ediyor
Bir asra yaklaşan ömürlerini tarhanaya borçlu olduklarını söyleyen 3 kadın arkadaş doğal tarhana yapımına devam ediyor
 - Sputnik Türkiye
1/2
Bir asra yaklaşan ömürlerini tarhanaya borçlu olduklarını söyleyen 3 kadın arkadaş doğal tarhana yapımına devam ediyor
© AA / Mehmet Akif SarıhanTarhana yapımını bir ritüel haline getiren üç komşu çocukluklarından beri tarhana tükettiklerini söyledi.
Tarhana yapımını bir ritüel haline getiren üç komşu çocukluklarından beri tarhana tükettiklerini söyledi. - Sputnik Türkiye
2/2
Tarhana yapımını bir ritüel haline getiren üç komşu çocukluklarından beri tarhana tükettiklerini söyledi.
1/2
Bir asra yaklaşan ömürlerini tarhanaya borçlu olduklarını söyleyen 3 kadın arkadaş doğal tarhana yapımına devam ediyor
2/2
Tarhana yapımını bir ritüel haline getiren üç komşu çocukluklarından beri tarhana tükettiklerini söyledi.

'Sohbet etmemiz ve iş yapmamız da bizi zinde tutuyor'

Tarhananın yanı sıra doğal beslenmenin de önemine değinen Ümmü Kılıç, "Eskiden beri doğal gıdalarla besleniyoruz. Evde yaptığımız her şey sağlıklı ve katkısız. Bunun yanında komşularımızla sürekli birlikte olmamız, sohbet etmemiz ve iş yapmamız da bizi zinde tutuyor" dedi.
Ümmü Ergin ise, "Her sabah birlikte çalışıyor, birlikte yiyoruz. Bu da bizi hem bedenen hem de ruhen dinç tutuyor" diye ekledi.

Tarhana neden faydalı?

Tarhana; protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağı olarak biliniyor. Fermente edilerek yapılan tarhana, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyici etkisiyle ön plana çıkıyor.
Beslenme uzmanları, tarhananın içerdiği probiyotiklerle sindirimi düzenlediğini, vitamin ve mineral açısından zengin içeriğiyle vücut direncini artırdığını belirtiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığının Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Şanlıurfa Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitü Müdürlüğünce üretilen 1 milyon yavru sazan Siirt'e gönderildi. Yavru sazanlardan 500 bini eski Siirt-Eruh yolu üzerindeki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı, 500 bini de Alkumru Barajı havzasına bırakıldı. - Sputnik Türkiye, 1920, 17.09.2024
YAŞAM
Baraj göllerine 1 milyon yavru sazan bırakıldı
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала