00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
08:00
7 dk
HABERLER
09:00
8 dk
HABERLER
10:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
DÜNYADA 1 MAYIS
13:13
5 dk
1 MAYIS TAKSİM OLAYLARI
13:31
21 dk
HABERLER
14:00
7 dk
HABERLER
15:00
6 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
15:25
10 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
6 dk
HABERLER
18:00
5 dk
HABERLER
19:00
6 dk
1 MAYIS TAKSİM OLAYLARI
21:04
21 dk
DÜNYADA 1 MAYIS
22:04
5 dk
HABERLER
07:00
6 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:06
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
YAZI - YORUM
Fethi Yılmaz'la Yazı - Yorum
11:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Aslı Kahveci ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
Serhat Ayan'la Yapay Zeka Günlüğü
14:05
55 dk
ANKARA FARKI
İsmet Özçelik'le Ankara Farkı
15:02
58 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Gündem dışı - Sputnik Türkiye, 1920
GÜNDEM DIŞI
Gündelik koşuşturmacada gözden kaçanlar; bilimden sanata, tiyatrodan sinemaya, seyahat alternatiflerinden modaya, festivallerden konserlere her şey Serhat Sarısözen’le Gündem Dışı’nda.

İtalyan peynir gustosu Birkan Saytaş: “Burrataya sadece A plus müşteri değil, herkes ulaşabilmeli”

Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
Abone ol
İtalyan peynir gustosu Birkan Saytaş, Serhat Sarısözen’le Gündem Dışında stüdyo konuğu oldu.
Napoli Antica, Genel Müdürü Birkan Saytaş, Türkye’de birçok İtalyan şef bulunduğunu kaydetti:
“Türkiye’de çok iyi İtalyan şefler var. İtalyan peynirine çok rahat ulaşmaları şefleri de çok mutlu ediyor ve farklı reçeteleri deneyebilmelerine imkan tanıyor. Bu sayede insanlara farklı tabaklar sunabiliyorlar.”
Çıkış amaçlarının zanaatkar bir peynir atölyesi olmak olduğunun altını çizen Saytaş, burratanın sadece paralı müşterilerin değil, herkesin ulaşabildiği bir tüketim ürünü olması gerektiğini belirtti:
“Çıkış amacımız artizan bir peynir üretim atölyesi olmaktı. Her zaman Boğaz bölgesi ve menülerinde İtalyan peynirlerini kullanan işletmelere ve kişilere yakın olmak istedik. Burratayı hemen yiyip bitirmeniz gerekiyor. Eskiden 150 gr burrata satılıyordu şimdi artık 50 gr satılıyor. İtalya’da bu peynirlere herkes ulaşabilirken Burrata ve mozerellayı ülkemizde çok az bir kesim yiyebiliyor. Burrataya sadece A plus müşteri değil, herkes ulaşabilmeli.”
İtalyan peynirleri hakkında detayları paylaşan Birkan Saytaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tam yağlı taze peynirler kendi aralarında; Burrata İnek, Burrata Manda, Mozzarella, Fior Di Latte, Ricotta, Stracciatella olarak ayrılıyor. Tam yağlı olgunlaştırılmış peynirler de Caciotta, Silano, Caciocavallo, Scamorza, Scamorza İsli Tereyağı; Sarımsaklı Baharatlı, Trüf Mantarlı olarak sınıflandırılıyor” diyen Saytaş “Peynirin yanına balsamik sos yakışmaz. Lezzetin özü iyi bir zeytinyağı ve kızarmış ekmektir. Pesto da burratanın vazgeçilmezidir.”
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала