00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
15 dk
YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ İSMİ
19:20
9 dk
SESLİ HABER
19:41
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
07:00
1 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:01
119 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
YAZI - YORUM
Fethi Yılmaz'la Yazı - Yorum
11:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Ebru Dönmez ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
FUTBOL SAATİ
Selin Yazıcı ve Serhat Ayan'la Futbol Saati
14:05
55 dk
ANKARA FARKI
İsmet Özçelik'le Ankara Farkı
15:02
57 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
YOL ARKADAŞI
Mustafa Hoş'la Yol Arkadaşı
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI
Hayat ve zaman akıp giderken tüm koşuşturmaların arasında gündemin nabzını tutuyoruz.Ajandamızdaki detayları, son dakika gelişmelerini Gün Ortası’nda konuşuyoruz.

Geleneksel gıdaların kayıt altına alınmasının önemi

Geleneksel gıdaların kayıt altına alınmasının önemi
Abone ol
Okan Aslan'la Gün Ortası'na konuk olan TÜKONFED Gıda Komisyonu Üyesi Prof. Fikret Nafi Çoksöyler, geleneksel gıdaların kayıt altına alınmasının önemine değindi. Çoksöyler, "Endüstriyel üretilmiş gıdaların arasında kaybolma riski başlıyor" dedi.
Okan Aslan, Gün Ortası programında Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Gıda Komisyonu Üyesi Prof. Fikret Nafi Çoksöyler ile geleneksel gıdaların ekonomiye katkısı ve gıda üretimi ve tedarik zincirinde tekelleşmenin tüketici yönünden risklerini konuştu.
Türkiye'nin geleneksel gıda yönünden son derece zengin bir ülke olduğunu söyleyen Prof. Fikret Nafi Çoksöyler, bunun Türkiye'nin Cumhuriyet'e kadar çok kültürlü bir ülke oluşuyla ilgili olduğunu belirtti.
Çoksöyler şöyle devam etti:

"Çok kültürlü ülke oluşu Türkiye’nin çok farklı dini inanış, kültürel ve etnik kökenden insanların birikimlerini aynı yerde toplaması ve birbirlerini etkileyerek, birbirlerinin bilgilerini geliştirmesiyle ilgiliydi. Bu etki Türkiye’de müthiş bir geleneksel gıda altyapısı oluşturdu. Geleneksel gıdaların öneminin 2000’li yılların başında farkına vardık, Batı’da hareket başladığı için, o konuda konuşmaya başladık. Endüstriyel üretilmiş gıdaların arasında kaybolma riski başlıyor, gençlerin tanımama riski başlıyor. Biz de kaybolma engellensin diye bir sempozyum düzenledik, benim başkanlığımda, Tarım Bakanlığı, Gıda Mühendisleri Odası Başkanlığı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin katılımıyla. Amaç tamamen o ürünleri kayıt altına almak, envanterlerini çıkarmak. Ama bu bir sempozyumla olacak iş değil. Hala ulaşılmamış geleneksel gıdamız var."

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала