00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
14 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Bilim insanları açıkladı: ‘Kızarmış gıda tüketimi kanser riskini arttırıyor’

© AP Photo / Larry CroweTavuk nugget
Tavuk nugget - Sputnik Türkiye
Abone ol
ABD’deki Massachusetts Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre bitkisel yağda kızartılmış gıdaların tüketimi dolaşım sistemindeki toksik ögelerin yayılmasını hızlandırıyor, bu durum da bağırsaklarda kanser tümörlerinin gelişimini tetikliyor.

Sosis - Sputnik Türkiye
Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: İşlenmiş et kanser ediyor
Massachusetts Üniversitesi’nden bilim insanları, bitkisel yağda yapılan kızartmaların bağırsaklarda kanser tümörlerinin gelişmesine yol açtığını keşfetti. Yapılan araştırmanın sonuçları, Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği’nin internet sitesinde yayınlandı.

Uzmanların fareler üzerinde yaptığı deneylerde çoğunlukla fast-food gıdalarda yararlanılan kanola yağı kullanıldı.

Deneyler sonucunda, bitkisel yağda kızartılmış gıdaların dolaşım sistemindeki toksik ögelerin yayılmasına yol açtığı gözlemlendi. Bu durum ise, tümörlerin büyümesini tetikliyor.

Araştırmaların ardından uzmanlar, bağırsak sorunu yaşayan hastaların kızartma yemeyi kesinlikle bırakmaları gerektiği sonucuna vardı.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından birisi olan Godong Zhang, “Kızartılmış gıdaların tüketimi, iltihaplı bağırsak hastalıkları ve kolon kanserinden mustarip olan hastaların durumlarını daha da ciddi bir boyuta taşıyabilir” açıklamasını yaptı.

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала