ULUSAL GÜVENLİĞİN GİZLİLİĞİNE ZARAR VERMEKLE SUÇLANIYORLAR
Soruşturma Silahlı Kuvvetler Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine başlatıldı. Gazeteciler ‘ulusal güvenliğin gizliliğine zarar vermek’ ve ‘gizli belgeleri paylaşmak’la suçlanıyor.
Gelişme üzerine insani yardım ve insan hakları çalışmaları yapan 17 sivil toplum örgütü ortak bir açıklama yayımlayarak basın özgürlüğüne yönelik tehditleri kınadı.
KAMU YARARI TAŞIYOR: SİLAHLAR SAVAŞ SUÇLARINDA KULLANILMIŞ OLABİLİR
HÜKÜMET SÖZCÜSÜNE GÖRE AMAÇ KORKUTMA DEĞİL
Öte yandan Fransa Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ise gazetecilerin istihbarat ve soruşturma birimlerince sorguya çekilmesini ‘normalleştirerek’, “Basın özgürlüğüne çok bağlıyım ama gazeteciler de diğer herkes gibi yargılanabilir” dedi.
BİR SORGU DA ‘BENALLA SKANDALI’ İÇİN
Öte yandan aylarca Fransa gündemini çalkalayan ‘Benalla Skandalı’yla ilgili Le Monde’dan gazeteci Ariane Chemin’in de sorguya çekildiği öğrenildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 2017 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘güvenlik görevlisi’ olarak görevlendirdiği 26 yaşındaki Alexandre Benalla’nın 1 Mayıs gösterilerinde çevik kuvvet kılığına girip, protestocuları darp ettiğini gösteren görüntüleri ortaya çıkmıştı.