Ayrıca yeni izleme teknolojileri satın alma kararı da kent yönetiminin iznine bağlı olacak.
Ancak San Francisco havaalanı ve limanı federal makamların sorumluluğunda olduğu için buralarda yüz tanıma teknolojisinin kullanımına devam edilecek.
San Francisco Denetçiler Kurulu'nun kararı bire karşı sekiz oyla kabul etti. Gelecek hafta yapılacak ikinci bir oylamadan sonra kararın yasalaşması bekleniyor. Eğer karar uygulamaya geçerse, San Francisco bu teknolojinin kullanımını yasaklayan ilk ABD kenti olacak.
DESTEKLEYEN DE VAR, KARŞI ÇIKAN DA
Karar kamuoyunu ikiye böldü. Karara karşı çıkanlar, halkın güvenliğinin riske atılacağını ve suçla mücadelenin aksayacağını savunuyor.
Bu kesime göre bu kararla, kişi mahremiyetinin ve bireysel özgürlüklerinin ihlalinin önüne geçilebilecek.
'TEKNOLOJİ, SAĞLIKLI BİR DEMOKRASİYLE BAĞDAŞMIYOR'
Kuzey Kaliforniya Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nden Matt Cagle, “Bu oylamayla San Francisco, yüz tanıma teknolojisinin sağlıklı bir demokrasiyle bağdaşmadığını ve şehrin sakinlerinin ileri teknoloji izleme konusunda bir sözünün bulunduğunu ilan etti” dedi.
'UYGUN KULLANILDIĞINDA KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN YARARLI'
San Francisco sakinleri tarafından kurulan suçu önleme inisiyatifi ‘Stop Crime' Başkan Yardımcısı Joel Engardio ise yüz tanıma teknolojisinin yasaklanması yerine moratoryumun daha uygun olacağını belirtti.
Engardio, "Teknolojide sorunlar olduğunu ve günümüzde kullanılmaması gerektiğini kabul ediyoruz. Ancak bu teknoloji gelişecek, ayrıca sorumlu bir şekilde kullanıldığında kamu güvenliği için yararlı olabilir. Bu olasılığa kapılarımızı açık tutmalıyız” dedi.