Twitter hesabından bir açıklama yapan Edwards, "Facebook'a güvenilmez. Onlar (Myanmar) soykırıma geçit veren, demokratik kurumların altına oyan girişimlere olanak tanıyan ahlaken iflas etmiş patolojik yalancılar" dedi.
Edwards, "İntiharların, tecavüzlerin ve cinayetlerin canlı yayınlarının yapılmasına izin veriyorlar, bunlara ev sahipliği yapmaya devam ediyorlar, camiye saldırı videosunu yayınlıyorlar, ‘Yahudi düşmanlarını' hedef alan reklam verenlere ve diğer nefret pazarı segmentlerine izin veriyorlar ve bunlar için herhangi bir sorumluluk almayı reddediyorlar" diye yazdı.
TWEETLERİ SİLDİ, RÖPORTAJ BAĞLANTISI PAYLAŞTI
John Edwards, daha sonra tweetlerini sildi. Edwards, tweetlerin ‘yanlış bilgilendirme ve zehirli bir etkileşim' yaratmasını bu kararına gerekçe olarak gösterdi. Bunu yerine Yeni Zelanda radyosuyla yaptığı ve Facebook'a yönelik eleştirilerini dile getirdiği bir röportajın bağlantısını paylaştı.
I have deleted the tweets promoting my discussion about Mark Zuckerberg’s interview because of the volume of toxic and misinformed traffic they prompted. Here is the actual conversation with @SusieFergusonNZ on @NZMorningReport https://t.co/YcCmnFvT7r
— John Edwards (@JCE_PC) 8 Nisan 2019
KATLİAMI 17 DAKİKA CANLI YAYINLAMIŞTI
Christchurch'te 50 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırılarının faili Brenton Tarrant, Facebook üzerinden canlı yayın yapmıştı.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada,17 dakikalık canlı yayın esnasında Facebook'un yapay zekâsının bu konuda harekete geçmediği belirtilmişti.
Bununla birlikte sosyal medya şirketleri bir kez daha şiddet içeriklerinin yayılmasını engelleyememeleri nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşmişti.
Facebook, saldırıdan sonraki 24 saat içinde 1.5 milyon videonun kaldırıldığını duyurmuştu.