Öte yandan Sözcü Mahshon, İstanbul'a yeni bir konsolosun atanmayacağını da sözlerine ekledi.
NE OLMUŞTU?
İki bakanın enerji alanında işbirliğini derinleştirecekleri mesajları vermesi ve İsrail'den Türkiye'ye uzanacak bir doğalgaz boru hattının inşası seçeneğini ele almaları iki ülke ilişkileri açısından bir dönüm noktası olarak nitelendirilmişti.
Bu görüşmenin akabinde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da 10 gün içerisinde Türkiye ve İsrail'in karşılıklı büyükelçi atayacaklarını açıklamıştı.
MAVİ MARMARA GERİLİMİ
İlerleyen dönemlerde iki ülke ilişkilerinde normalleşmeye gitmiş, İtalya'nın başkenti Roma'da görüşen Türk ve İsrailli yetkililerin, anlaşma metni üzerinde mutabık kaldığı belirtilmişti.
Türkiye, ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönebilmesi için saldırı nedeniyle İsrail'in özür dilemesini, hayatını kaybedenlere tazminat ödemesini ve Gazze'ye yönelik ablukayı kaldırmasını şart koşmuştu.
2013'te Türkiye'den özür dileyen İsrail, baskında ölenlerin yakınlarına 20 milyon dolar tazminat ödemişti.
İki ülke arasında varılan mutabakat çerçevesinde, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım dahil sivil amaçlı malzemelerin girişini sağlayacağı ve altyapı yatırımlarını gerçekleştireceği açıklanmıştı.
Ancak ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması gerginliği tekrar tırmandırdı. Ankara-Tel Aviv hattında büyük bir gerilime sebep olan bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'i eleştirmişti.
Bu gerilimle birlikte iki ülke büyükelçilerini ülkelerine gönderilmişti.