00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
12:11
3 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:29
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:06
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
6 dk
HABERLER
18:00
5 dk
TARİHTE BUGÜN
20:30
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Üç boyutlu yazıcıyla basılmış yenebilir gıda maddeleri üretildi

© Fotoğraf : Twitter/Good Food Institute3D yazıcı - Üç boyutlu yazıcıyla basılmış yenebilir gıda maddeleri üretildi
3D yazıcı - Üç boyutlu yazıcıyla basılmış yenebilir gıda maddeleri üretildi - Sputnik Türkiye
Abone ol
İspanyol menşeili Novameat adlı şirketin geliştirdiği üç boyutlu (3D) yazıcılar ile yenilebilir gıda maddeleri basılabiliyor.

Üç boyutlu yazıcı ile yemek yapma girişimlerine ilk olarak Katalonya Politeknik Üniversitesi'nde çalışırken başlayan Şirket kurucusu Giuseppe Scionti, yeni üretilen yazcılarla yenebilir sebze bifteği basılabildiğini söyledi. 

Üç boyutlu yazıcılar çikolatadan harikalar yarattı - Sputnik Türkiye
Üç boyutlu yazıcılar çikolatadan harikalar yarattı
Scionti, ilk olarak sebze bifteği üretmelerinin nedenini ise ‘hayvan kesimi gerekmemesi, çevreye zarar vermemesi ve sebzelerin görece daha sağlıklı olması' diye açıklıyor. 

Üretim sürecinde ise önce çeşitli bitkisel materyallerden bir hamur hazırlanıyor. Daha sonra bu hamur yazıcıya veriliyor. Yazıcı da "eti basıyor." Bu yöntemle saatte yüz elli gram kadar et basmak mümkün.

Scionti, ürünlerinin tadının orijinal et ve tavuktan farksız olduğunu söylüyor.

 

 

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала