Nissan şirketinden yapılan açıklamada, iç soruşturmanın Ghosn'un maaşını yıllardır düşük gösterdiğini ortaya koyduğu ve görevine son verileceği ifade edilmişti.
Açıklamada, Carlos Ghosn'un firma kazancının şahsi kullanımı dahil diğer kusurlu davranışlarının da tespit edildiği kaydedilmişti.
'BÜYÜK ÖFKE İÇERİSİNDEYİM'
Nissan CEO'su Hiroto Saikawa ise, Ghosn'un gözaltına alınmasının, gücün tek bir insanda gereğinden fazla biriktiğini gösterdiğini söyledi.
Şirketin Yokohama'daki genel merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Saikawa, Ghosn'un adının karıştığı görevi kötüye kullanma eyleminden ötürü özür diledi.
Saikawa, "Üzgün olmanın yanında hayal kırıklığı,hüsran, çaresizlik, öfke ve kırgınlık içerisindeyim" dedi.
'DİĞER KUSURLU DAVRANIŞLARI DA TESPİT EDİLDİ'
Açıklamada, Carlos Ghosn'un firma kazancının şahsi kullanımı dahil diğer kusurlu davranışlarının da tespit edildiği kaydedildi.
Ghosn, 1999 yılında Renault ile sermaye ortaklığı çerçevesinde Japon otomobil şirketinin devrini yönetmek için operasyon direktörlüğü sıfatıyla Nissan'a gelmişti.
DÜNYANIN EN BÜYÜK OTOMOBİL SATICISI
Yakıt veri manipülasyonu skandalının vurduğu Mitsubishi şirketi de 2016 yılında Nissan-Renault'nun sermaye ortaklığına katıldı.
Ghosn, 1999'da Renault ile sermaye ortaklığı çerçevesinde Japon otomobil şirketinin devrini yönetmek için operasyon direktörlüğü sıfatıyla Nissan'a gelmişti.
Şirketin iyileştirilmesine yönelik fabrikaların kapatılması dahil katı yeniden yapılanma önlemlerine öncülük eden Ghosn, 2001'de hisse sahipleriyle yapılan toplantıda Nissan'ın Üst Yöneticiliğine getirildi, 2005'te de Renault'nun Üst Yöneticisi oldu.
Yakıt veri manipülasyonu skandalının vurduğu Mitsubishi şirketi de 2016'da Nissan-Renault'nun sermaye ortaklığına katıldı.
Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığı, bu yılın ilk yarısında 5,54 milyon araçla, başlıca rakibi Volkswagen'i geride bırakarak dünyanın en büyük otomobil satıcısı oldu.