A programme about a mischievous girl and a bear watched by millions of British children is accused of being a “soft propaganda” tool for the Kremlin https://t.co/kQGmoB1QIE
— The Times of London (@thetimes) November 17, 2018
Times’ın Estonyalı profesörün görüşlerini desteklemesi için konuştuğu Buckingham Üniversitesi’nden Anthony Glees ise, Rus çizgi filmi hakkındaki sembolizm yorumuyla kendinden bekleneni veriyor.
'ONDA PUTİNVARİ BİR ŞEYLER OLDUĞUNU SÖYLEMEK ABARTI OLMAZ'
Glees şunları söylüyor: "Maşa, cesur olduğu kadar ele avuca sığmayan bir karakter, ayrıca dediğini yapan biri. Kimi zaman boyundan büyük işlere kalkışıyor. Onda Putinvari bir şeyler olduğunu söylemek abartı olmaz."
Good lord, where do they find these people https://t.co/xZQdyyxo1x pic.twitter.com/JIVlnYHzzE
— max seddon (@maxseddon) November 17, 2018
'BATILILAR, MAŞA’NIN PUTİNVARİ OLDUĞUNU, KOCA AYI’NINSA ÇOCUKLARIN AKLIYLA OYNADIĞINI SÖYLÜYOR'
'İNGİLTERE, MAŞA İLE KOCA AYI’DAN NASIL KURTARILABİLİR?'
Times’ın haberine, İngilizler tarafından sık sık trollükle itham edilen Rusya’nın Londra Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından da yanıt gecikmedi: “Times gazetesi bugün çok önemli bir soruyu gündeme getirdi: Britanya, Maşa ile Koca Ayı’dan nasıl kurtarılabilir? Baltık ülkelerinde nasıl karınca çizildiğinin öğretildiği bir bilim merkezi mi açmalı? Ya da tüm çizgifilm karakterlerini yaptırım listesine mi almalı? Belli ki bu sorunun çok kararlı ve pahalı bir biçimde çözülmesi gerekiyor."
An important issue raised by @thetimes today: How UK can find salvation from “Masha and the Bear”? Launch an Ant-Cartoon Excellence Centre somewhere in the Baltic? Place all cartoonists on EU sanction list? Clearly a decisive – and a very expensive – approach is needed! pic.twitter.com/a05fKE24Be
— Russian Embassy, UK (@RussianEmbassy) November 17, 2018
'DEVLETTEN BİR KAPİK BİLE ALMADIK'
Maşa ile Koca Ayı serisinin yapımcısı olan Animaccord stüdyosunun başkanı Dmitriy Loveyko ise propaganda iddialarına ilişkin olarak, devletten finansal destek almadıklarını ironik bir dille ifade etti: "Maalesef projenin var olduğu 10 yıl içerisinde devletten bir kapik (Rus para birimi rublenin yüzde biri) bile almadık. Bunu kimseden istemedik de çünkü bizimki tamamıyla ticari bir proje."
Devam filmi Türkiye’de gösterilen Maşa ile Koca Ayı çizgi dizisi, Rusya dışında çok popüler. Çizgi filmin İngilizce YouTube hesabının 4 milyonu aşkın takipçisi var.