© Sputnik / Sertaç KayarBahar ayı ile birlikte tarlalarında gece gündüz çalışarak, tarla sürümü, sulama, bakım gibi işlerle yoğun bir emek sürecindeki köylüler, Sonbahar ile birlikte topraktan emeklerinin karşılığını alıyor.
1/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Bahar ayı ile birlikte tarlalarında gece gündüz çalışarak, tarla sürümü, sulama, bakım gibi işlerle yoğun bir emek sürecindeki köylüler, Sonbahar ile birlikte topraktan emeklerinin karşılığını alıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarKışa hazırlıkların başladığı Diyarbakır ve Mardin köylerinde de bağbozumu çalışmaları başladı.
2/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Kışa hazırlıkların başladığı Diyarbakır ve Mardin köylerinde de bağbozumu çalışmaları başladı.
© Sputnik / Sertaç KayarSabah çok erken saatlerde çalışmaya başlayan köylüler, gece geç saatlere kadar çalışıyor.
3/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Sabah çok erken saatlerde çalışmaya başlayan köylüler, gece geç saatlere kadar çalışıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarYaşanan işsizlik nedeniyle köy gençlerinin büyük bölümü batı illerine çalışmaya gitmesi nedeniyle iş yaşlılara kalıyor.
4/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Yaşanan işsizlik nedeniyle köy gençlerinin büyük bölümü batı illerine çalışmaya gitmesi nedeniyle iş yaşlılara kalıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarBir kültür haline gelen bağ bozumu ile kış hazırlığı yapan yaşlılar, elde ettikleri ürünlerin bir kısmını da batı illerinde bulunan çocuklarına, bir kısmını kendine ayırırken, ihtiyaç fazlasını ise satıyor.
5/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Bir kültür haline gelen bağ bozumu ile kış hazırlığı yapan yaşlılar, elde ettikleri ürünlerin bir kısmını da batı illerinde bulunan çocuklarına, bir kısmını kendine ayırırken, ihtiyaç fazlasını ise satıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarBağ bozumu ile pestil, cevizli sucuk ve pekmez yapımına başlayan köylüler, sabah erken saatlerden başlayarak gece geç saatlere kadar çalışıyor.
6/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Bağ bozumu ile pestil, cevizli sucuk ve pekmez yapımına başlayan köylüler, sabah erken saatlerden başlayarak gece geç saatlere kadar çalışıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarYoğun mesai harcayarak bağlardan üzüm toplayan köylüler, üzüm suyu olarak tabir edilen şireden pekmez, pestil, bademli ve cevizli sucuk yapıyor.
7/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Yoğun mesai harcayarak bağlardan üzüm toplayan köylüler, üzüm suyu olarak tabir edilen şireden pekmez, pestil, bademli ve cevizli sucuk yapıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarÜzümün ezilmesi ile elde edilen su, kazanlarda kaynatılarak pekmez haline getiriliyor.
8/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Üzümün ezilmesi ile elde edilen su, kazanlarda kaynatılarak pekmez haline getiriliyor.
© Sputnik / Sertaç KayarÜzüm suyunun bir kısmı ise bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli ve sade sucuk haline getiriliyor.
9/9
© Sputnik / Sertaç Kayar
Üzüm suyunun bir kısmı ise bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli ve sade sucuk haline getiriliyor.