Ünlü yıldız, ABD'de siyahlara yönelik olarak artan polis şiddetini protesto etmek için 2016 yılında takımının San Diego ile oynadığı maç öncesinde okunan ulusal marş sırasında dizinin üstüne çökerek bir protesto gerçekleştirmişti. Kaepernick, maç sonrasında olay ilgili olarak, "Kendi halkının bir parçasına saygı göstermeyen bir ülkenin ulusal marşına ben de saygı göstermem" ifadelerini kullanmıştı.
Kaepernick'in Amerikan kültürünü ve değerlerini aşağıladığı gerekçesiyle sosyal medya da başlayan boykot çağrısı sonrasında Nike'ın hisselerinde yüzde 3.2 oranında bir düşüş gerçekleştiği belirtildi.
Aralarında ünlü isimlerinde olduğu birçok kişi sosyal medya üzerinden başlayan protestolara destek verdiği görüldü.
O paylaşımlardan bazıları şöyle:
"Sorusu olan?"
Any Questions? #BoycottNike pic.twitter.com/Mg7tHZESQD
— Florida For Trump (@FL4TRUMPDOTCOM) September 4, 2018
Ünlü Amerikan Folk müzisyeni John Rich da "Bizim ses teknisyeni, Nike logosunu çoraplarından çıkardı. Eski Deniz Piyadesi. Hazır ol Nike, bu tepkiyi milyonlar ile çarp" yorumunda bulundu.
Our Soundman just cut the Nike swoosh off his socks. Former marine. Get ready @Nike multiply that by the millions. pic.twitter.com/h8kj6RXe7j
— John Rich (@johnrich) September 3, 2018
" Nike ile işim bitti"
IM DONE WIT NIKE. #BoyCottNike pic.twitter.com/1Q1hMgohvS
— Mixeddawg Darion (@Yung_Darion) September 4, 2018
Konu hakkında Twitter üzerinden bir açıklama yapan eski bir Nike çalışanı olan Fonda Lee de "Nike'da yıllarca kurumsal strateji departmanında çalıştım. Nike'ın en sadık ve kazançlı ana tüketici grubu diye sorarsanız? Siyah gençlik. Çoraplarını budama makası ile kesen Trump taraftarları değil" yorumunda bulundu.
I worked in corporate strategy at Nike for years. Nike's most loyal and lucrative core consumer? Black youth. Not the Trump supporter cutting his socks with pruning shears. #NikeBoycott? The company is laughing its way to the bank.
— Fonda Lee (@FondaJLee) September 4, 2018