00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
14 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
07:00
1 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:01
119 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
115 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
DÜNYA HABERİ
Dünyadan öne çıkan başlıklar
11:06
22 dk
PARANIN HAREKETİ
Ekonomide neler oluyor?
11:21
20 dk
ENERJİNİN SEYRİ
Enerji sektöründe öne çıkan başlıklar
11:45
20 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Ebru Dönmez ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
HAFTANIN KEYFİ
Serhat Ayan'la Haftanın Keyfi
14:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
ÇALIŞMA HAYATIM
Melis Elmen'le Çalışma Hayatım
15:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
YOL ARKADAŞI
Mustafa Hoş'la Yol Arkadaşı
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
BÖLGENİN KALBİ
Ceyhun Bozkurt'la Bölgenin Kalbi
19:05
84 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Ayda 3 kalıp çikolata tüketmek, kalp yetmezliği riskini yüzde 13 oranında azaltıyor

© AAÇikolata
Çikolata - Sputnik Türkiye
Abone ol
Yapılan yeni bir bilimsel çalışmaya göre, ayda 3 kalıp çikolata tüketmek kalp yetmezliği riskini yüzde 13 oranında azaltıyor. Araştırmada, kakao çekirdeğinde bulunan flavonoidler olarak adlandırılan bileşenlerin, kan damarlarındaki iltihapları yok ederek kan damarları olumlu yönde etkilediği keşfedildi.

Kahve çekirdeği - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Belirli miktarda kahve kalp sağlığını güçlendirebilir
Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin bu hafta Münih'te sunduğu araştırmalar arasında yer alan buluş çikolata severleri çok sevindirecek. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, ayda 3 kalıp çikolata tüketen insanların, hiç çikolata tüketmeyenlere oranla kalp yetmezliği hastalığına yakalanma oranı yüzde 13 daha az.

'FAKAT, ÇİKOLATANIN HER GÜN TÜKETİMİNDE İSE KALP YETMEZLİĞİ RİSKİ YÜZDE 17 ORANINDA ARTIYOR'

Mirror'da yer alan habere göre, Uzmanlar, kakao çekirdeğinde bulunan flavonoidler olarak adlandırılan bileşenlerin, kan damarlarındaki iltihapları yok ederek kan damarları olumlu yönde etkilediği belirtti. Bunun birlikte uzmanlar çikolatanın tüketim miktarına çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken, her gün çikolata tüketen birinin ise kalp yetmezliğine yakalanma riskinin yüzde 17 oranında arttığını dile getirdi.

'ÇİKOLATA İYİ KOLESTROLU ARTTIRIYOR'

İlaç, ağrı kesici, hap - Sputnik Türkiye
'Aspirin kalp hastalıklarını azaltmıyor'
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dr Chayakrit Krittanawong, "Çikolatanın, enflamasyonu azaltan ve iyi kolesterolü artıran önemli bir flavonoid kaynağı olduğuna inanıyorum. En önemlisi ise, flavonoidler nitrik oksidi artırabilir. (Nitrik oksid, kan dolaşımına yardımcı olan kan damarlarını genişleten bir gazdır)" yorumunda bulundu.

'YOĞUN KAKAOLU VE ŞEKER KATKISI AZ ÇİKOLATALAR TERCİH EDİLMELİ'

Tüketilen miktarın çikolatadan alınacak fayda konusunda belirleyici olduğunu aktaran Dr Chayakrit Krittanawong, yoğun kakaolu ve şeker katkısı az olan çikolataların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала