'FAKAT, ÇİKOLATANIN HER GÜN TÜKETİMİNDE İSE KALP YETMEZLİĞİ RİSKİ YÜZDE 17 ORANINDA ARTIYOR'
Mirror'da yer alan habere göre, Uzmanlar, kakao çekirdeğinde bulunan flavonoidler olarak adlandırılan bileşenlerin, kan damarlarındaki iltihapları yok ederek kan damarları olumlu yönde etkilediği belirtti. Bunun birlikte uzmanlar çikolatanın tüketim miktarına çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken, her gün çikolata tüketen birinin ise kalp yetmezliğine yakalanma riskinin yüzde 17 oranında arttığını dile getirdi.
'ÇİKOLATA İYİ KOLESTROLU ARTTIRIYOR'
'YOĞUN KAKAOLU VE ŞEKER KATKISI AZ ÇİKOLATALAR TERCİH EDİLMELİ'
Tüketilen miktarın çikolatadan alınacak fayda konusunda belirleyici olduğunu aktaran Dr Chayakrit Krittanawong, yoğun kakaolu ve şeker katkısı az olan çikolataların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.