Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan fezlekede, Tanrıkulu'nun 6 Ekim 2017'de kendisine ait Twitter hesabından, gözaltına alınmış ve tutuklanmış PKK üyelerine ait bir fotoğraf paylaştığı, paylaşım içeriğinde de 'Bu fotoğraf hiç unutulmaz ve insan hakları ihlalleri sabıka kaydınıza hiç silinmeyecek şekilde yazılacak' ifadesini kullandığı belirtildi.
AA'nın haberine göre; söz konusu paylaşımların gerek terör örgütüne müzahir, gerekse diğer açık kaynaklarda haber olarak yer aldığı ifade edilen fezlekede, "Deliller değerlendirildiğinde, terör örgütünün ulusal ve uluslararası kamuoyunda masum ve iyi gibi lanse edildiği, dolayısıyla örgütün bu yolla övüldüğü, yaptıklarının teşvik edildiği, eylemlerinin meşru gösterilmeye çalışıldığı, terör örgütünün yanında yer alındığı, bu yolla terör örgütünün propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır. Terör örgütü propagandası yapmak suçunun işlendiğini gösterir yeterli delilin mevcut olduğu, Tanrıkulu'nun üzerine atılı suç unsurlarının oluştuğu tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.
5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Anayasa'nın 83. maddesine istinaden Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.
Yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde Tanrıkulu hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.