Son otuz yıllık dönemde yapılan araştırmalarda floresans özellikli karbon nanotüpler dahilinde çok sayıda yeni karbon madde elde edildi. Bezelye kabuğuna benzemesi nedeniyle floresans karbo nanotüplerine ‘karbon bezelye' deniliyor.
MEPhI Öğretim Üyesi Konstantin Katin, yapılan araştırmanın sonuçlarını Sputnik'e değerlendirerek, "İncelemeler sonucunda karbon bezelye maddesinin gerek yarı iletken gerekse metal olarak kullanılabildiği ortaya çıktı. Metal özelliklerinin kendini göstermesi için onu sadece yüzde 4 oranında esnetmek yeterli" ifadelerini kullandı.
Bugün itibariyle hassas nanoelektronik cihazların üretiminde gerek metaller gerekse yarı iletkenler olmak üzere çok sayıda çeşitli madde kullanılıyor. Ancak MEPhI bilim insanlarının elde ettiği sonuçlar bu maddelerin yerine üzerinde yapılan mekanik etkisiyle farklı özellikler gösteren karbon bezelye maddesinin geçebileceğini ortaya koydu. Bu da, rezonans tünel diyotlar, jeneratörler, elektrik şalter ve sensörler üretim sürecinin kolaylaşmasına imkan verecek.