Kaynak, "Afrin ve çevresindeki bölgeleri vermeye hazırız, ancak çıkarlarımızın zarar görmeyeceği yönünde garanti de almalıyız" dedi.
'RUSYA, KÜRTLERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR'
Rus bir diplomatik kaynak da konuyla ilgili henüz nihai bir karara ulaşılmadığını, ancak görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
Kaynak ayrıca Rusya'nın da arabuluculuk yaparak Kürtleri, Afrin'in Şam'a verilmesi konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.
Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Konseyi lideri Ferhat Patiyev de iddiaları doğrulayarak, "Görüşmeler gerçekleştiriliyor. Rusların olduğu gibi Kürtlerin de şartları var. Kürtlerin Afrin'deki durumu üzerinde bir uzlaşmaya varıldığında nihai karar alınacak" dedi.
SURİYELİ GENERAL: İZNE İHTİYACIMIZ YOK
Suriye Savunma Bakanlığı yetkilisi General Samir Süleyman, "Ülkemizdeki herhangi bir yere girmek için davete veya izne ihtiyacımız yok. Bu zaten Suriye ordusunun hakkı. Afrin, Suriye'nin bir parçası. Bu bölgelere girilme kararı alındığında, zaten girilecektir" ifadelerini kullandı.
'AFRİN'İN VERİLMESİ MÜZAKERELERİN ÖNÜNÜ AÇAR'
Dolgov şunları söyledi: "Afrin'in Şam'a verilmesi Türkiye'nin operasyonunu aniden dindirmez. Ancak müzakere süreci için ön koşulları üretir. Afrin konusunda anlaşmaya varılırsa, Ankara büyük ihtimalle ileride bölgede durumun nasıl gelişmesi gerektiğine yönelik koşullar sunar. Türklerin şimdi sınırları içinde bir Kürt bölgesel oluşumunun kurulmayacağı yönünde garantiye ihtiyacı var. Ancak her halükârda, Afrin Şam'a verilirse, artık silahlar değil, diplomatlar konuşur. Zira bu şekilde Şam'ın da yasadışı olarak nitelediği Kürt güçleriyle savaşmak söz konusu. Diğer türlü ise Suriye hükümet güçleri ile… Dolayısıyla, Afrin'in verilmesi bölgedeki istikrar konusunda nitelikli bir sıçrayışa neden olur. Kürtler de bunu anlıyor. Aksi takdirde Rus temsilcilerle görüşmeleri söz konusu olmazdı. Ancak görünüşe göre nihai anlaşmanın koşullarına yönelik pazarlık biraz zaman alacak."