'PROGRAMI HİÇ YÜKLEMEDİM'
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Doğan, Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, FETÖ ile bağlantılı okul veya dershanelere gitmediğini, gazete veya dergilere aboneliğinin olmadığını söyledi. Sorguda Doğan’a 5 Eylül 2014’te cep telefonuna ByLock yüklediğine ilişkin kayıt gösterildi. Doğan, “Programı hiç yüklemedim. Başka programlar vasıtasıyla yönlendirilmiş olduğunu düşünüyorum. ByLock içeriklerinin ve kullanıcı adının bana ait olduğu tespit edilirse her türlü cezaya razıyım” dedi.
Tayyip Sina DOĞAN hakkındaki ByLock tespit tarihi 5 Eylül 2014’tür. User ID’nin bulunmadığı da ifade tutanağında kayıtlıdır.
— Av. Ali Aktaş (@aliaktas7) 8 Aralık 2017
Tayyip ByLockta Zoka mağdurudur, Tayyip’imizi serbest bırakın kardeşim. Bu hatadan dönünüz, dilekçemiz önünüzde.https://t.co/Qrxa1XchPw pic.twitter.com/3dDZMLM9kk
'TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLSAM O HELİKOPTERİ KALDIRTMAZDIM'
Doğan, 15 Temmuz’dan önce ve sonra nerede olduğuna dair soru üzerine şunları söyledi:
'BYLOCK'TA KUMPAS' İDDİASI
Avukatı Ali Aktaş ise Doğan’ın babasının Milli Görüş kökenli olduğunu ve 12 Eylül’den sonra bu sebeple yargılandığını kaydetti. Müvekkiline ait tutanakta kullanıcı adının bulunmadığını savunan Aktaş, 2014’ün ağustos ve ekim ayları içerisinde FETÖ’nün ‘Morbeyin’ adlı platformda ‘Namaz Vakitleri TR’ ve ‘Kıble Pusulası’ gibi uygulamaları indirenleri gizlice ByLock’a yönlendirdiğini iddia etti. Aktaş, “Ailesi ve kendisi, bunların cemaat olduğu dönemde bile asla sempati beslememiş. Doğan da bu kumpasın mağdurudur” dedi.
15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananlara ilişkin görülen davada Erdoğan'ı koruyan polislerden bir kısmının FETÖ'den tutuklandığı ortaya çıkmıştı. İlgili davada Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanıklara "Sanıklara sizinle çatışmaya giren polislerin bir kısmı da FETÖ'den tutuklandı. Su o kadar bulanık ki" demişti.