Kuzey Kore’nin 2011’den bu yana 98 deneme gerçekleştirdiğini ve her yeni denemenin daha da gelişmiş, güvenlik ve uzun olduğunu belirten uzman, “Günümüzde Kuzey Kore’nin, 15-25 kiloton gücünde 25 başlığa sahip olduğu düşünülüyor. Ancak Pyongyang’ın 3 Eylül’de denediği termonükleer bomba 108-250 kiloton gücündeydi. Kuzey Kore’nin bu türden kaç başlığa sahip olduğu bilinmiyor. Bu yüzden hesaplamalarımda, Kore Yarımadası’nda savaşın çıkması durumunda Pyongyang’ın optimal yükseklikte patlamaya ayarlanmış 15-250 kiloton gücünde 25 nükleer başlık kullanabileceği bilgisinden hareket ediyorum” ifadelerini kullandı.
'NÜKLEER BAŞLIKLARIN HEDEFİNDE, NÜFUSU YOĞUN KENTLER OLACAK'
'2 MİLYON KİŞİ ÖLEBİLİR, 7.5 MİLYON KİŞİ İSE YARALANABİLİR'
Uzman, Güney Kore ve Japonya’nın bu saldırı sonucu, İkinci Dünya Savaşı ve Kore Savaşı sırasında kaybettikleri vatandaşların toplamından daha fazla vatandaş kaybedeceğini anlatan Zagurek, Kuzey Kore’nin ise ABD’nin karşı saldırısında varlığına son verileceğini ve nükleer çöle dönüşeceğini kaydetti.
'KORKUNÇ SENARYONUN GERÇEĞE DÖNÜŞME RİSKİ SON DERECE KÜÇÜK'
Rus askeri uzman Mihail Hodarenok ise zamanın Kim Jong-un’un lehine çalıştığını söyleyerek, bu konuda şu değerlendirmede bulundu: “Kuzey Kore’nin balistik füze sayısı giderek artıyor olması ABD’nin askeri yollarla bir şeyler elde etme olasılığını düşürüyor. Tüm bu gelişmelerden sadece sürekli tehditler savuran ABD suçlanabilir. ABD kadar nükleer silahın yayılmasını önleme rejimini bozan başka bir ülke yok."
'KUZEY KORE'NİN AMACI BİRİLERİNİ KIŞKIRTMAK DEĞİL'