RS FM'de Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı'nın konuğu yazar Serhan Ergin'di. İlk romanı 2011'de yayınlanmadan önce uzunca bir süre yayınevleri tarafından reddedildiğini açıklayan Ergin, yeni bir yazarın yayın evine yazdıklarını okutmasının çok zor olduğunu vurguladı.
"Yayınevleri yazarların dosyasını okumuyor, yayıncılık dünyasında büyük bir sorun var" diyen Ergin, yayınevlerinin yazarlara cevap bile vermediğini, kitap yayınlatmak isteyenlerin Türkiye'de işinin çok zor olduğunu vurguladı.
‘ALAÇATI'NIN TADI KAÇMAYA BAŞLADI'
Ergin, üçüncü ve son romanı ‘Deniz Gülümsüyordu Uzaktan'da baş karakter Fikret üstünden Ilıca-Alaçatı-Paris arasında gidip geliyor. Ege'de bir kasabada geçen bu son kitabında Alaçatı'nın günbegün değişmesine ilişkin gözlemlerine de yer veren Serhan Ergin, Alaçatı'nın tadının kaçmaya başladığını ve Alaçatı'nın şimdiki haline çok üzüldüğünü yayında vurguladı. Ergin kitabında zamanın (hızlı) geçişiyle derdi olduğunu ve bunu irdelemek istediğini belirtti.
‘TÜRKİYE'DE YAZAN KİTLE OKUYAN KİTLEDEN DAHA FAZLA'
Türkiye'de yazan kitlenin okuyan kitleden daha fazla olduğunu söyleyen Serhan Ergin, "Türkiye'de popüler olan ve iki elin parmaklarını geçmeyecek yazar var ve onların kitapları marketlerde, hatta et reyonlarında satılıyor. Bu yazarların kitapları popüler olduğu için satılıyor, Türkiye'de büyük bir okuyucu kitlesi yok" dedi.
SERHAN ERGİN KİMDİR?
1984 yılında Ankara'da doğdu. Eğitimini bu şehirde tamamladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 2008 yılında lisans, 2014 yılında yüksek lisans derecelerini aldı. Öyküleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın düzenlediği Yazma, Uygulamalı Öykü ve Roman İnceleme seminerlerine katılan genç yazarın, ‘Doğum Günü' isimli öyküsü Varlık Dergisinde yayınlandı. Yürek Tutsağı (2011), Bize Kalsa Böyle Geçerdi Akşamlar (2015) ve Deniz Gülümsüyordu Uzaktan (2017) isimli üç romanı var. 2011 yılında ilk romanı Yürek Tutsağı'yla, Everest Yayınları ‘İlk Roman' ödülünü aldı.