Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta Ticaret ve Sanayi Odası’nın 125’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Sivas’a Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’na 100 bin Suriyeli alınacağı iddialarını yalanladı.
Yılmaz, şöyle dedi: “Daha kaliteli bir eğitim için müfrededatı değiştirdik. En çağdaş, en demokratik, en bilimsel müfredatı yaptık ve evlatlarımıza bu yeni müfredatla eğitim vereceğiz. Ancak görüyorum ki benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere birtane hiç gerçek olmayan ‘Biz gerçek olmayanı söyleyelimde 100 kişiden 99’u inanmasa birtanesi inansa bizim için kardır’ diyerek bugün birisi bir tweet atmış, ‘Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin Suriyeliyi memur yapacak’ diyor. Birde diyorki resmi gazetede yayımlanmış. Yalan olduğu belli, kesin yalan. İyi ama ne yapacaksın adam böyle yazıyor. İnsanların yalanlara inanmaya meyilli var. 1 kişi inandırsa kar diyor.”
‘ÇOCUK EVİNİN ADRESİNİ BİLMEZ ATATÜRK’ÜN HAYATINI BİLİR’
Müfredattan Atatürkçülüğün kaldırıldığı eleştirilerine cevap veren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Yine bir başkası da diyor ki ‘Müfredatta Atatürkçülük kaldırıldı’ diyor. Bizim hem ortaokul sonra hemde lise sonda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi var. Yeni müfredatta Beden Eğitimi ve Spor dersi zorunludur 9, 10, 11, ve 12’nci sınıflarda burada Atatürk’ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyor. Atatürk’ün sözlerinden hareketle Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi açıklar. Bir başka kazanım Atatürk’ün sporla ilgili sözlerinden oluşan poster hazırlar. Bir başka kazanım Atatürk’ün ilgilendiğin spor dallarını tanıtan sunu hazırlar. ‘Beden Eğitimi ve Spor dersinde dahi Atatürk vardır’ desem doğruyu söylemiş olur muyum. İlkokul birinci sınıfa giden çocuğun evinin adresini bilmesi beklenmez. Kendi telefon numarasını bilmesini de beklenemez. Ama denir ki evinizin adresi ve telefon numaranızı bir kağıda yazın cebinizde dursun derler. Şimdi bu çocuğa ilkokul birinci sınıfta Atatürk’ün hayatını bilir. Görsel ve işitsel materyallerle Atatürk’ün doğum yeri, anne ve babasının adı, ölümü ve Anıtkabir üzerinde durulur.”