'TÜRKLER GAYET AZ YER'
Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, kitapta yoğurdun Türklere ait bir besin olduğu da anlatıldı. “Türkler gayet az yerler. Sofra zevkine pek az düşkündürler. Bir parça ekmekle beraber tuz, soğan ve yoğurt bulurlarsa yemek için başka şey aramazlar” denilerek Türklerin beslenme alışkanlıklarından bahsedildi. Lokumun çikolata kültürünün tahtını sarstığı ve dünyada en fazla çayın Türkiye’de tüketildiği de kitapta anlatıldı.
İbn-i Sina, İbn-i Haldun, Edison, Bruno gibi bilim insanları ilk defa 5. sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında yer aldı. Lisede genetiğe ilgi duyan ve bilim macerasına atılan, 3 TL’lik cihaz ve 1 damla kan kullanarak 20 dakikada kanser teşhisinin önünü açan genç bilim insanı Gözde Durmuş’a da yer verildi. Demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerinden Nuri Demirağ, ekonomide girişimcilik konusunda detaylı anlatıldı.
'RİZE'YE ARAP TURİSTLER GELİR'
Kitapta Rize’nin tanıtıldığı bölümler dikkat çekti. Arap turistlerin yeni tercihlerinin Rize olduğu vurgulanırken, bunun gerekçesi soru olarak öğrencilere yöneltildi.