“Önemli olan bu aracın içinde yaşananlar. Çünkü şu anda proje DARPA tarafından denetleniyor. DARPA’da görünüşe bakılırsa çift amaçlı deneyler yapılıyor. Üstelik bunun için bir şeyi uzaya gönderip mümkün olduğunca orada tutarak Dünya’ya geri getirip incelemeyi gerektirecek nitelikten deneyler. Aracın içinde her şey olabilir, nükleer başlık bile. Uzmanlar sıkça uzaya nükleer silahın gönderilmesinden bahsediyor ama aslında kimse bu silahın uzay radyasyonu koşullarında ne olacağını bilmiyor. X-37B gibi bir araç, bu konuyu yakından inceleme fırsatını veriyor. Benzer deneyler, insanlı uzay gemileri ve istasyonların mürettebatları için güvenli olmayabilir, bu yüzden insansız araçlar bu iş için mükemmel. Üstelik (ABD Savunma Bakanlığı) Pentagon bu tür şeyleri afişe etmiyor, bunu kanıtlamak neredeyse imkansız."
'SALDIRI ARAÇLARI YÜKLENEBİLİR'
Tasarımcıların bu insansız uzay aracının büyük manevra kabiliyeti sahip olduğunu bildirmesine rağmen Sputnik’in başvurduğu uzay teknolojileri uzmanları, bu açıklamaya katılmıyor ve X-37B’nin sürekli yörünge değiştirmeye uygun olmadığını, bu yüzden iyi bir uzay savaş aracı veya bombardıman aracı olamayacağını düşünüyor.
'YÖRÜNGE MANEVRASI AÇISINDAN PEK FIRSATI YOK'
Kaynak, örnek olarak saniyede yaklaşık 330 metre delta-v bütçesine sahip Rus uzay gemisi Soyuz’u gösterdi. Bu özellik, Soyuz’un yörüngeyi 200’den 400 kilometreye çıkarma ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) kenetlenme ardından da yere inme fırsatını sağlıyor. Gemide ayrıca kaza durumları için ek yakıt tankı var.
'ABD, SOYUZ'UN GERİSİNDE KALDI'