İki gündür ilçede bulunan uzmanlar, depremden en çok etkilenen Yalıçiftlik Mahallesi'nde karada, Bodrum açıklarındaki Kara Ada ve Orak Adası'nda da denizde incelemeler gerçekleştirdi.
'BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUZ'
İlçede bundan sonra deprem olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine Ercan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Yerelde yaptığımız çalışmalarda, kırığın işleyişinde bir değişiklik gördük. Daha önce belirlenmiş olan Pınarbelen, Kara Ada kırığına, koşut olarak başka kırıklar gözlemlendi. 3-4 tane daha kırık belirlendi. Bu kırıkların karada devamları var. Bunları gördük. 'Bodrum'da hiç yıkım yok.' dediler. Oysa Bodrum'da 60'tan fazla yıkım vardı. Yalıçiftlik kesiminde göçen evler, camiler ve sarnıçlar vardı. Bunların hepsini fotoğrafladık"
'SADECE YUNANİSTAN'DA HASAR OLDUĞUNU BİLİYORDUK AMA BURADA DA GÖRDÜK'
Bölgede sadece bir göçüntü olayının olmadığına değinen Ercan, doğudan batıya doğru bir kaktırma olayının da yaşandığına işaret etti. Göçüntü bileşeninin daha fazla olduğunu kaydeden Ercan, "Yalıçiftlik bölgesinde bir yarık açılmıştı. Onun bir sıvılaşma olduğunu gördük. Keşke orayı kapanmadan önce görseydik. Biz sadece Yunanistan'da hasar olduğunu biliyorduk ama burada da olduğunu gördük." diye konuştu.
'5.5 BÜYÜKLÜĞÜNE KADAR ARTÇILAR OLACAK'
BODRUM'DAKİ DEPREMLERİ 2013'TEN BERİ İZLİYORLAR
Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu da Bodrum'daki depremleri Aralık 2013'ten bu yana izlediklerini bildirdi. O dönemlerde de depremlerin olduğunu ifade eden Ecevitoğlu, en son ilçede yaşanan büyük depremin ardından burada çalışma yapmaya karar verdiklerini anlattı.
Topladıkları bilgiler üzerinde biraz daha çalışacaklarını belirten Ecevitoğlu, "Daha olgun bir sonuç ortaya çıkarmaya çalışacağız. İnsanlar masa başında bazı şeyler söylüyorlar. Bu masa başı işi değil. Ne kadar doğruyu bilirsen bil, mutlaka araziye veya denize çıkıp görmen lazım. İnsanlarla konuşmak lazım, biz böyle yaptık" şeklinde konuştu.