6 kadın ve 2 erkeğin yer aldığı jüri, Swift'i haklı buldu ve Mueller'in, Swift'e sembolik 1 doları ödemesine hükmetti.
Mahkemenin ardından annesine sarılan Swift'in CNN'e verdiği demeçte şu ifadeler yer aldı: "Benim için ve sesi duyulmayan herkes için mücadele ettiğiniz için minnettarım. (…) Sesi duyulmayanların sesinin duyulmasına yardım edebilmeyi umuyorum. Bu yüzden cinsel saldırı kurbanlarının kendini savunabilmesi için çalışan çeşitli organizasyonlara bağışlarda bulunacağım."
Taylor Swift's statement. #TaylorSwiftTrial pic.twitter.com/cnmsLQ42KT
— Joe Fryer (@joefryer) August 14, 2017
Swift'in avukatı Doug Baldridge mahkeme çıkışında şöyle konuştu: "Yalnızca bir davayı kazanmadık, aynı zamanda bir fark yarattık. (…) Kapanışta da söylemiş olduğum gibi, o 1 doların, (cinsel saldırıda) sınırın nerede olduğu, neyin doğru ve neyin yanlış olduğuna dair sürüp giden tartışmalar bağlamında değeri ölçülemez (…) Sınır çizilmiştir."
Taylor Swift's attorney Doug Baldridge outside the courthouse: "The line is drawn" for cases of workplace sexual assault #taylorswifttrial pic.twitter.com/u2hgVD5sgs
— Abigail Edge (@abigailedge) August 14, 2017
1 dolar tazminata mahkum olan Mueller ise masum olduğunu savundu: "Masum olduğumu kanıtlamaya kararlıyım. Vazgeçmeyeceğim."
Swift, haziran 2013'te birlikte fotoğraf çektirdikleri sırada, Mueller'in kendisini elle taciz ettiği iddiasında bulunmuş, bunu yapımcısı ve annesiyle paylaşmıştı. Bunun ardından Swift'in radyo tanıtımıyla ilgilenen Frank Bell, Mueller'in çalıştığı KYGO radyosunun patronuyla görüşmüş ve durumu bildirmişti. 2 gün sonra Mueller'in işine son verilmiş, KYGO ve CNN Mueller'le ilgili inceleme başlatmıştı. Mueller Swift'i taciz etmediğini savunmuş, kariyerinin iftiralar sonucunda bitirildiğini söylemiş ve Swift, annesi ve KYGO aleyhine 257 bin dolarlık tazminat davası açmıştı. Swift bunun üzerine Mueller'e karşı dava açmış, sembolik 1 dolar talep etmişti.