Türkiye’nin bölgesel politikaların sektörde endişeye yol açtığına dair görüşlere yer verilen yazıda, istikrarsızlık ve terör saldırılarının Türkiye'de yarattığı riskle ilgili uyarılarda bulunan bir analistin “Güvenlik durumunun iyileşmesinin dış politikanın değiştirilmesi anlamına gelebileceği” yorumu da yer aldı.
'Turizmde sorun, savaş uçaklarından biri Suriye sınırı üzerindeyken Türk ordusu tarafından Kasım 2015’te vurularak düşürülen Rusya’nın Türkiye’ye charter tatillerini yasaklamasıyla başladı. Türkiye'ye gelen 10 ziyaretçiden birini oluşturan ve Alman turistlerden sonraki en büyük ikinci grup olan, güneşi arayan Ruslar, kayboldu. Mayıs 2016 itibariyle Rusya’dan gelen turist sayısı yüzde 92 oranında azalmıştı' şeklinde yorumların yer aldığı yazıda, sektörün problemlerinin 2016 yılında yaşanan terör saldırılarıyla daha da içinden çıkılmaz hale geldiğini anımsattı.
Krizin, turizm sektörünün hükümet politikaları ve ucuz krediler sayesinde geçtiği tırmanışa ani bir son verdiğini, bankacılık sektörüne olası etkileri de göz önüne alınarak Ankara’nın bir dizi tedbir aldığına değinen gazete, vergi indirimleri, charter şirketlerine 200 ya da daha fazla yolcu taşıdıkları her uçuş için verilen 6 bin dolar dahil olmak üzere turizm sektörüne geçen yıl devlet desteğinin 500 milyon doları aştığının tahmin edildiğini belirtti.