Bunlardan 10'unun da Dünya'daki gibi yaşamı barındırma ihtimali olduğu ilan edildi.
Kayalık yüzeye sahip olduğu sanılan 10 gezegenin suya sahip olmak için yıldızlarından gerekli uzaklıkta olduğu belirtildi.
Bilim insanları sıvı haldeki suyun yaşam için en önemli unsur olduğunu vurguluyor.
#ICYMI: Earlier, we identified 219 potential new worlds from @NASAKepler data, ten of which are near-Earth size: https://t.co/Lh0O09jc0G pic.twitter.com/1bEFpXcrBy
— NASA (@NASA) June 20, 2017
'BELKİ DE KEPLER BİZE EVRENDE YALNIZ OLMADIĞIMIZI SÖYLÜYOR'
Perez "Bunların galaksideki frekanslarını anlamak, başka bir dünyayı doğrudan izleyecek şekilde NASA misyonlarının geleceğini şekillendirmesinde bilgi desteği sağlayacak" ifadesini kullandı.
Adını Rönesans dönemi gök bilimcisi Johannes Kepler'den alan Kepler Teleskobu, Dünya'ya benzer gezegenler olup olmadığını araştımak için uzay gözlemlerine ilk kez 7 Mart 2009'da başlamış, 2013'de yaşanan sorunlara rağmen görevine devam etmişti.
KEPLER TOPLAMDA DÜNYA İLE AYNI ŞARTLARA SAHİP OLDUĞU SANILAN 50 GEZEGEN KEŞFETTİ
Bunlardan 50'sinin Dünya ile aynı boyuta ve sıcaklığa sahip olduğu belirtiliyor.
Diğer teleskoplarla yapılan araştırmalar da eklenince Güneş Sistemi dışında 3500 gezegenin keşfedildiği doğrulanmış durumda.
With 219 potential new worlds out there, some could be habitable & 10 of them like our own. Here's things to know: https://t.co/DIGV6HOEDR pic.twitter.com/QRUBrQuUkg
— NASA (@NASA) June 19, 2017
KEPLER SAYESİNDE GEZEGENLERİN YAPISI DAHA İYİ ANLAŞILACAK
Kepler Dünya'dan daha küçük ve 1.75 kat daha büyük gezegenlerin katı yüzeye, 2 ve 3.5 kat daha büyük gezegenlerin ise gazdan oluşan yüzeye sahip olduğunu ortaya koydu.