Ekip, taktiklerini sık sık değiştiren IŞİD ve diğer terör gruplarıyla mücadele için diğer teknoloji şirketleriyle de işbirliği yapıyor.
Facebook'ta nelerin paylaşılacağına karar veren düzenlemelerin başındaki isim ve eski federal savcı Monika Bickert, "Terörist propaganda yıllar içinde değiştikçe bizim uygulamalarımız da değişti. Şuan teknolojiyi kullanarak bu içeriği bulmaya odaklanmış haldeyiz ki insanlar görmeden silebilelim" dedi.
Facebook'un terörle mücadele biriminin yöneticilerinden Brian Fishman, yapay zeka sayesinde Facebook'un, terörizm içeren paylaşımlara, henüz yüklenmeden müdahale edebilme kapasitesini geliştirdiğini söyledi.
'FACEBOOK TERÖRİSTLERİN DÜŞMANI OLMALI'
Facebook'un teröristler için ‘düşmanca' bir ortam haline gelmesini istediklerini belirten Bickert, terör propagandasını sosyal medya platformundan uzak tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
#Facebook Boosts AI to Block Terrorist Propaganda (Where human bias & errors in thinking, there is AI bias.)… https://t.co/L0PGOTKRzN
— Taro (@tarotheonlymale) June 16, 2017
Son zamanlarda Avrupalı yetkililerinden gelen eleştiriler ve terör saldırılarında ölenlerin aileleri tarafından açılan davalar, Facebook, Google, Microsoft ve Twitter gibi kuruluşları köşeye sıkıştırarak, terörle mücadelede daha etkili yöntemler bulmaları konusunda baskılıyor.
Öte yandan Facebook terörle mücadele yöntemlerini geliştirdikçe, teröristlerin ise Telegram ve Whatsapp gibi şifreli mesajlaşmayı mümkün kılan uygulamalara yöneldiği belirtiliyor.
Londra'daki terör saldırılarının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May, Facebook ve diğer şirketleri, terörizmle mücadelede yeterli çabayı göstermedikleri konusunda eleştirmişti.
May, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte, aşırıcı içerikler konusunda sosyal medya devlerine yasal yükümlülükler getirecek bir plan üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.
Almanya ise yalan haber, nefret söylemleri ve terörist içeriklerin kaldırılamaması halinde şirketlerin 56 milyon dolara kadar para cezası almasını önermişti.