Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde sanatçı ve sporcular ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan'ın düzenlediği iftara çok sayıda sanatçı ve sporcu katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır kapalı bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için "Projesi bitti, yıkıp yeniden çok güzel bir eseri İstanbul'a kazandıracağız" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
'NE SANATÇI DÜŞMANLIĞIMIZ KALDI, NE SANATA SAYGISIZLIĞIMIZ'
"Ülkemize böyle bir eseri (Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi) kazandıran anlayışı, Taksim'deki o sağlıksız ve kesinlikle çirkin yapıyı yıkıp yerine daha güzel bir eser kazandırmak istediği için uzun yıllar boyunca yerden yere vurdular. Ne sanatçı düşmanlığımız, ne sanata saygısızlığımız kaldı. Halbuki biz hem İstanbul'a hem de kültür sanat dünyamıza yakışır bir eseri ülkemize kazandırmak için çalıştık. Harbiye Kongre Merkezi bunun bir örneğidir. Oradaki Muhsin Ertuğrul neydi, biz onu şu anda ne hale getirdik? Şimdi inşallah Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni aynı mimari gruba yaptırdık, proje şu anda bitti. Gerek yan gerekse arka taraftaki boşlukları da oraya dahil etmek suretiyle yıkıp orayı yeniden hakikaten çok ama çok güzel bir eseri İstanbulumuza kazandıracağız."
İrfandan yoksun bir kültür sanat ve ahlaktan yoksun bir sporla hiçbir yere varamayız.
Sanatçıların devlet memuru olmasını dahi doğru bulmuyorum.
Belediyelerimizin kültür sanat alanında skora değil faaliyete özenmesi gerekiyor.
'DİZİLER KÜRESEL DÜZEYDEKİ EN BÜYÜK KÜLTÜR BAŞARIMIZ'
- Televizyon dizileri küresel düzeydeki en büyük kültür başarımızdır.
Tarihi dizilerin senaryolarının belgesel veye propaganda tarzında değil doğruların anlatılması bakımından şarttır.
Gençlerimizi tüm spor dallarında geleceğe daha bilinçli daha profesyonel hazırlama imkanı buluyoruz.
Sporcu ve sanatkar bu ülkenin birliği için en önemli rol modellerimizdir. Sizlerden beklentimiz çok ama çok fazla. "Gençlik idollerini buldu" diyebilmeliyiz.
Bugün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ilk çeyrekte yüzde 5'i büyümede yakaladı.
'SANATÇILARIN DEVLET MEMURU OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM'
Devlet sanatta kütürde destekleyen teşvik eden bir konumda olmalıdır. Prensip olarak sanatçıların devlet memuru olmasını doğru bulmuyorum. Ama Klasik Türk müziği, opera sanat dallarında devletin boşluğunu doldurulamayacağının farkındayım. Devlet ile kültür sanat faaliyetleri arasındaki sağlıksız durumunu belediyelerde görüyoruz. Belediyelerimiz kültür sanat faaliyelerinde skora değil niteliğe yönelmeleri gerekiyor. Televizyon dizileri küresel düzeyde en büyük kültür başarımızdır. Körfez'de Hindistan'da yaptığım gezilerde Türk dizilerine beğenildiğini duymak beni gerçekten farklı bir şekilde memnun etti. Hindistan ve Türkiye ortak film konusunda çalışma yapacak. Bilhassa tarihi dizilerin senaryoların doğruları anlatacak şekilde yazılması şarttır.