NewYork dergisine konuşan uzmanlar aynı miktarda tüketilen içkinin etkisinin gündüz ve gece farklı olduğunu belirtti. Bu durumun kişisel ve çevresel olmak üzere iki temel etmene dayandığı kaydedildi.
Diğer uzmanlara göreyse bu, yeme içme alışkanlıklarından ziyade içkinin nerede tüketildiğiyle ilgili. Bir yandan yemek yerken diğer yandan içki içmenin alkolün alım hızını yavaşlattığını vurgulayan uzmanlar bu noktada havanın aydınlık olması, arkadaşlarla birlikte ve stresten azade olmak gibi dış faktörlerin öne çıktığını ifade etti.
STRES DUYARLILIĞI ARTIRIYOR
ABD'li bilim insanları önceki araştırmalarında çevresel etmenler ile kandaki alkol oranı arasında doğrudan ilişki olabileceğini ortaya koymuştu. Gece ve gündüz alkol verilen fareler üzerinde yapılan bir deneyde gece saatlerinde alkole duyarlılığın arttığı kanıtlanmıştı. ABD'de 60 sağlıklı kadın ve erkek üzerinde yaptığı bir başka deneyde ise strese maruz kalmanın alkole karşı hassasiyeti artırdığı gösterilmişti.