Raporda “Komite, Sputnik’te Rus askeri faaliyetlerini eleştiren hiçbir noktaya rastlamadı. Yalan haberler İngiltere için gerçek bir endişe kaynağı. RT ve Sputnik’in bütünlüğü ve haberlerine ilişkin temel sorular hâlâ cevaplanmış değil. Ancak Sputnik, kendisini Batılı ana akım medyadan farklı olarak farklı görüş açılarıyla gerçeğe dayalı analizler sağlayan, bağımsız bir kurum olarak tanımladı” ifadeleri yer aldı.
Sputnik ve RT’nin İngiltere’de basın özgürlüğü çerçevesinde yayın hakkına sahip olduğu kaydedilen raporda şu uyarılar yer aldı: “İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Sputnik ve RT’nin Rusya ile ilişkisine dair bilmek istediklerinden habersiz gibi duruyor. Bakanlık, hedeflerini açıklamalı ardından da İngiltere’nin temel değerlerini gözeterek Rusya hükümetiyle anlamlı ve düzenli bir diyalog kurmalı.”
Raporda Sputnik ve RT’ye yönelik bu suçlamaları temellendirecek hiçbir kanıt sunulamaması ise dikkat çekti.
Öte yandan RT ve Sputnik’ten rapora ilişkin bir açıklama yaparak İngiltere parlamentosunun Rus basınına karşı çifte standart uygulamaya devam ettiği belirtildi.
BBC gibi kuruluşların alkışlandığı ancak Rus kuruluşlara saldırıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İngiltere, Rus basınına karşı çifte standart uygulamaya devam ediyor. RT, Rusya’nın uluslararası ilişkilerde etkisini arttırmak için propaganda aracı olarak yaftalamıyor. İngiliz gözlemciler RT’yi mercek altına almalı, ancak İngiliz basınının düzenli olarak RT ve Rusya hakkındaki yalan haberine serbestlik tanınıyor.”