Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen 45 iş adamının katıldığı toplantının amacının, iş dünyası ile güncel ekonomik konuları istişare etmek, katılımcıların görüş ve önerilerini almak olduğu belirtildi.
ZEYBEKÇİ GENİŞ KAPSAMLI SUNUM YAPTI
Toplantının başında, Ekonomi Bakanı Zeybekci bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda güncel ekonomik görünüm, Ekonomi Bakanlığının mal ve hizmet ihracatına yönelik yeni destek paketi ve yatırım teşviklerine yeni bir boyut getiren proje bazlı destek sistemi kapsamlı bir şekilde katılımcılarla paylaşıldı.
Sunum sonrasında farklı sektörlere mensup iş dünyası temsilcileri ile, 65. Hükümet programının öncelikleri arasında yer alan özel sektör eliyle sürdürülebilir büyüme, yüksek teknoloji içerikli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dönük yatırımların artırılması, istihdam artırıcı önlemlerin yanı sıra sanayi, üretim ve ihracata dayalı büyüme modelini geliştirmek adına karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
'KARARLILIKLA HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ'
Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye ekonomisi 15 Temmuz'da çok büyük bir sınavı başarıyla atlattı. Ekonomisi sağlam olmayan bir ülke bu olayların 10'da birini yaşamış olsa altından kalkamazdı. Türkiye'nin durumunu bilmeyenlerin yanlış algısını düzletmek için birlikte çalışmalıyız. Türkiye'nin gerçekleri ve algısı arasındaki farkı ortadan kaldırmak için kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım'ın, iş adamlarına 2017 yılının 2016'dan daha iyi olacağını söylediği öğrenildi.
İŞ DÜNYASI MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ
Toplantıda söz alan iş dünyası temsilcileri de 15 Temmuz'dan sonra Türkiye ekonomisinin gücünü ortaya koyduğunu, gerek reel kesim gerekse finans sektöründe hızlı bir toparlanma süreci yaşandığını ifade etti. İş dünyası temsilcileri, bu noktadan sonra geleceğe dönük projelerin ön plana çıkması gerektiğini kaydederek, bu kapsamda da hükümetin kararlı duruşundan ve özel sektörü destekleyici adımlarından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Bu toplantıların kurumsal kimlik kazanacağı ve daha sık yapılacağının altını çizen Başbakan Yıldırım, ilk defa 2004 yılında fikrini oluşturduğu İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Tüneli'nin (Avrasya Tüneli) 20 Aralık'ta yapılması planlanan açılışına iş dünyası temsilcilerini davet ederek, toplantıyı sonlandırdı.