Japonya Tasarım Destek Enstitüsü'nün 1957'den bu yana mükemmel tasarım ve mühendislik kriterleri uyarınca verdiği ödülün kazananı bu sene bir robottan ya da otomobilden çok daha ‘sıradan'dı.
Unlike Mercator projection,continents on the AuthaGraph are angled in a way that provides a more accurate representation of the distances. pic.twitter.com/UDG8xZ3Gm2
— carmenPGgranxeiro (@AnimaVagando) November 2, 2016
Yarışmada liderlik koltuğuna Keio Üniversitesi mezunu mimar Hejime Narukawa tarafından tasarlanan ve katlanılarak küre ve piramit halinde bir haritaya dönüştürülebilen ‘Otograf Dünya Haritası' oturdu.
Üçgenlerden oluşan dikdörtgen haritanın en önemli özelliği ise hem küre hem piramit haline getirilebilmesi.
the 1569 Gerardus Mercator world map
— Patrick Van Hecke (@Rastapopoelos) November 3, 2016
developed by AuthaGraph projection
Hajime Narukawa Grand Design Award of Japan 2016 pic.twitter.com/6WTgjgRSJP
Narukawa'nın dünya haritası 96 üçgen parçadan oluşuyor ve temelde düz bir sayfa halinde. Jüri, haritanın ‘tüm okyanus, kıtalar ve Antarktika kıtasının boyutlarını doğru şekilde gösteren tasarımıyla gezegenimize daha gelişmiş titiz bir perspektif sunduğuna' dikkat çekti.
Tasarımıyla ilgili açıklama yapan Narukawa "Yüzeyi 96 eşit üçgen parçaya bölünmüş bu dikdörtgen harita, piramit haline getirilebiliyor. Üçgen, dikdörtgen veya paralelkenar dış iskeletine sahip bu dünya haritası, merkezinden başlanılarak istenilen her bölgeden katlanılabiliyor" ifadelerini kullandı.
soil, AuthaGraph and Samurai Style | ALEXCIOUShttps://t.co/y4BhNodcmQ pic.twitter.com/r6Ko4oIIGs
— ALEXCIOUS (@alexciousjapan) October 24, 2016
Farklı renk seçenekleri bulunan 841x594 milimetre boyutlarındaki haritanın İngilizce ile Japonca versiyonları, AuthaGraph sitesinden elde edilebiliyor.