Mazhar Gürgen Bayatlı'nın Florya Basınköy Camii'ndeki cenaze namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Bayatlı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün yaptıkları görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, görüşmeyle ilgili konuların gerek CHP gerekse AK Parti tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:
"Birkaç başlıkta görüşme gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonu. Diğer bir konu terörle mücadele. Bir başka konu da FETÖ ile yapılan mücadele ve bu konudaki çalışmalarda bazı yanlışlar olduğuna dair duyumlar. Bu duyumları, kendilerine gelen bilgileri aldık. Tabii ki bunlar daha önce de kamuoyuna açıkladığımız gibi büyük bir titizlikle değerlendirilecek. Eğer haksızlığa uğrayanlar olduğu tespit edilirse, bunlar telafi edilecek. Bir başka konu da bir süre önce mutabık kaldığımız üzere mini bir anayasa paketi üzerinde bir çalışma vardı. Buradaki çalışmalar bir noktaya geldi. Bu görüşmede Sayın Genel Başkana artık bu meseleyi son bir kez 'Genel başkanlar düzeyinde daha değerlendirelim ve mutabık kalınan bu hususlar konusunda anayasa değişikliğine gidelim' şeklinde önerimiz oldu. O da kabul etti. Görüşmeler bundan ibaret."
"Bir kez daha görüşme olacak mı?" sorusunu Yıldırım, "Bir kez daha görüşme olabilir çünkü MHP de aynı şekilde bu çalışmaları henüz tamamlayamadı. Ondan sonra bir görüşme daha yapabiliriz" şeklinde yanıtladı.
‘NİYE BİZ ORAYA GİRDİK?'
"Kilis'e bugün roket atıldı. Bu bölge için yeni önlemler alınacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
Başbakan Yıldırım, Kilis'te biri ağır olmak üzere 6 yaralının bulunduğunu belirtti.
‘ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMASI SÖZ KONUSU OLAN MÜLTECİLERE VATANDAŞLIK VERİLEBİLİR'
"Suriyelilere vatandaşlık verileceğine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması olmuştu. Bu konuda yeni bir gelişme var mı?" şeklindeki soru üzerine ise Yıldırım, "Bu konuda yeni bir gelişme yok. Buradaki vatandaşlık verilme şartları belli. Yani vatandaşlığa hak kazanmış, herhangi bir suça karışmamış, karışık kuruşuk işleri olmayan, ülkemize katma değer sağlaması söz konusu olan mültecilere vatandaşlık verilebilir. Bu sadece mültecilere değil, dünyanın neresinde olursa olsun ülkemize değer katacak, ülkemize katkı sağlayacak herkes için aynı şeyler geçerli" ifadesini kullandı.