Yılmaz, "Biz IŞİD'e karşı mücadeleyi elbette destekliyoruz. IŞİD ile mücadele konusunda en ufak bir tereddüt olmaması gerekiyor. Bu ve benzeri örgütlere karşı etkin bir mücadelenin koordineli bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu.
‘ETNİK VE MEZHEBİ TERÖR UYGULAYAN HER GURUBA KARŞI BİR MÜCADELENİN OLMASI GEREKİYOR'
Bölgede de komplikasyonlar olduğunu, buna karşı daha bölgesel ve küresel bakış açısıyla yaklaşmak, dengeleri gözeterek adım atmak gerektiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:
"Türkiye'ye daha az bir maliyet ödeterek bundan sıyrılmasına yardımcı olabilir. Yoksa Suriye politikasındaki bütün o diplomatik fiyasko devam eder. Biz IŞİD'e karşı her türlü mücadeleyi destekliyoruz parti olarak. Bu operasyon olabilir, gözaltı olabilir. Diğer etnik ve mezhebi terör uygulayan her guruba karşı bir mücadelenin olması gerekiyor."
Suriye'de kalıcı çözüm için ise ilgili ülkelerle platform oluşması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Suriye'nin toprak bütünlüğünü üniter yapısını koruması ve sınırını güvenceye alması, ancak böyle bir kalıcı çözüm olabilir. Yoksa parça parça illere operasyonla, Suriye'de savaş devam ederken belli bölgelerin güvende olması Türkiye'nin güvenliği için yetmiyor, eksik kalır" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.