© AA / David MareuilDünyada ilk atom bombası saldırısının yapıldığı Hiroşima kentinin tamamına yakınının yok olmasına ve 70 bin kişinin ölmesine neden olan saldırının yıl dönümü töreni, saldırının merkez üssü yakınındaki Barış Parkı'nda düzenlendi.
1/5
© AA / David Mareuil
Dünyada ilk atom bombası saldırısının yapıldığı Hiroşima kentinin tamamına yakınının yok olmasına ve 70 bin kişinin ölmesine neden olan saldırının yıl dönümü töreni, saldırının merkez üssü yakınındaki Barış Parkı'nda düzenlendi.
© AA / David MareuilTörende bir konuşma yapan Başbakan Abe, nükleer silahsız bir dünya çağrısında bulundu. Abe, atom bombası atılan tek ülke Japonya’nın nükleer silahların yok edilmesinde sorumluluk sahibi olduğuna işaret etti.
2/5
© AA / David Mareuil
Törende bir konuşma yapan Başbakan Abe, nükleer silahsız bir dünya çağrısında bulundu. Abe, atom bombası atılan tek ülke Japonya’nın nükleer silahların yok edilmesinde sorumluluk sahibi olduğuna işaret etti.
© AA / David MareuilBarış Parkı'ndaki anma törenine, aralarında İngiltere, Fransa, ABD ve Rusya gibi nükleer silah sahibi devletlerin de bulunduğu 91 ülkenin temsilcileri katıldı.
3/5
© AA / David Mareuil
Barış Parkı'ndaki anma törenine, aralarında İngiltere, Fransa, ABD ve Rusya gibi nükleer silah sahibi devletlerin de bulunduğu 91 ülkenin temsilcileri katıldı.
© AA / David MareuilABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını bırakmış, kentin yüzde 90'ı yıkılmış, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagasaki'ye atom bombası atılmış, burada da en az 40 bin kişinin ilk anda öldüğü belirtilmişti.
4/5
© AA / David Mareuil
ABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını bırakmış, kentin yüzde 90'ı yıkılmış, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagasaki'ye atom bombası atılmış, burada da en az 40 bin kişinin ilk anda öldüğü belirtilmişti.
© AA / David MareuilAtom bombasının sonraki etkileriyle büyük çoğunluğu sivil olmak üzere 200 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. İzleyen aylar ve senelerde radyasyona bağlı hastalıklardan bölgede ölümler devam etmişti.
5/5
© AA / David Mareuil
Atom bombasının sonraki etkileriyle büyük çoğunluğu sivil olmak üzere 200 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. İzleyen aylar ve senelerde radyasyona bağlı hastalıklardan bölgede ölümler devam etmişti.