Buna göre, TBMM'de kabul edildiği tarihte; soruşturmaya, soruşturma ya da kovuşturma izni vermeyen yetkili mercilerden, Cumhuriyet başsavcılıklarından ve mahkemelerden Adalet Bakanlığı'na, Başbakanlığa, TBMM Başkanlığı'na veya Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığı'na intikal etmiş, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan milletvekilleri hakkında, bu dosyalar bakımından, Anayasanın 'yasama dokunulmazlığı'nı düzenleyen 83. maddesinin, "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz" hükmü uygulanmayacak.
Düzenleme, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek ve halk oylamasına sunulması halinde oylanacak.
HDP'li milletvekilleri 2 oturumdur devam eden saldırılar sonrası bugün komisyonu terk etmişti.
EN FAZLA FEZLEKE HDP'Lİ VEKİLLERE
AK Partili 21 milletvekili için hazırlanan 41 fezleke de TBMM'de bulunuyor. MHP'li 6 vekil için ise 14 fezleke hazırlandı.
LİDERLER FEZLEKE SAYISINDA DA LİDER
HDP'li Figen Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezleke sayısı ise 7. TBMM Başkavekili Pervin Buldan hakkında da 46 fezleke hazırlandı.
AKP'DE EN ÇOK FEZLEKE ŞAMİL TAYYAR'DA
AK Partili 22 milletvekili için bugüne kadar 40 fezleke hazırlandı. AKP'de hakkında fezleke hazırlananlar arasında en çok fezlekeye sahip olan isim ise Şamil Tayyar. Tayyar hakkında hazırlanmış 10 fezleke bulunuyor.
MHP SON SIRADA
MHP'li milletvekilleri hakkında Meclis'te 14 fezleke bulunuyor. Bu fezlekelerden 6'sı MHP'li vekillere aitken, 5'i de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında hazırlanmış.