‘ÜYESİ OLMAMAKLA BİRLİKTE, AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETTİĞİ'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Özkılınç'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi. Özkılınç'ın düzenlenen raporların tümünde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ederek, örgüt yöneticisi ve üyelerini koruduğu öne sürülüyor.
AİLE ‘ŞİKAYETİÇİ', BAŞMÜFETTİŞ ‘ŞÜPHELİ'
Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın hazırladığı iddianamede, ‘şikayetçi' olarak Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Hosrof Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink, şüpheli olarak dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç yer alıyor. İddianamede, suç tarihinde Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Mehmet Ali Özkılınç'ın, Hrant Dink'in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin tespiti için ön inceleme ve araştırma raporları düzenlemek için görevlendirildiği belirtildi.
‘MUTLAK SURETTE ÖLDÜRÜLECEĞİNE' İLİŞKİN RAPORLAR KULLANMAMIŞ
‘ÖRGÜTE YARDIM ETTİĞİ ANLAŞILMIŞTIR'
İddianamede, Özkılınç'ın ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü' yöneticisi ve üyesi konumunda bulunan şüpheliler tarafından gerçekleştirilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi eylemine katkıda bulunan kamu görevlilerinin tespitinin engellenmesi kastıyla hareket ettiği, amacının ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü'ne yardım olduğu, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte yardım ettiği anlaşılmıştır" dendi. Yeni iddianamenin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Hrant Dink suikastına ilişkin ‘Kamu görevlilerin ihmalinin' de bulunduğu ana davayla birleştirilmesi talep edildi. Mahkeme, dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında hazırlanan iddianamenin kabul ya da reddine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.