Açıklamada yabancı gazetecilerin oturma izinlerinin akreditasyona bağlı olduğuna dikkat çekilerek, Kazım'ın ülkede artık serbestçe çalışamayacağı sonucunun ortaya çıktığı ve muhabirin bu nedenle Türkiye'den geri çekildiği kaydedildi.
‘YAPTIĞI HABERLER NEDENİYLE İSTENMİYOR’
Spiegel Online'ın Genel Yayın Yönetmeni Florian Harms da yaptığı açıklamada Kazım'ın birçok haberinde 'adil ama eleştirel bir şekilde' hükümetin hataları ve yapılan yanlışlara değindiğini belirterek "Türk makamlarının davranışı, muhabirimizin gazeteci olarak yaptığı haberler nedeniyle bölgede artık istenmediğinden başka bir sonuç çıkarmamıza izin vermiyor" ifadesini kullandı.
In eigener Sache: SPIEGEL-ONLINE-Korrespondent muss Türkei verlassen https://t.co/08bO6R0521 via @SPIEGELONLINE
— Hasnain Kazim (@HasnainKazim) 17 Mart 2016
Harms, Hasnain Kazım'ın karşı karşıya kaldığı muamelenin Spiegel ve Spiegel Online açısından kabul edilemez olduğunu ve aynı zamanda basın özgürlüğünün de ihlali olduğunu vurguladı.
‘ELEŞTİREL HABERLERE DEVAM EDECEĞİZ’
Hasnain Kazım'ın yeni görev bölgesinin Viyana olduğunu belirten Harms, Spiegel ve Spiegel Online'ın Türkiye'deki gelişmelerle ilgili eleştirel haberler yapmaya devam edeceğini kaydetti.
'BU ŞARTLARDA GAZETECİLİK YAPAMAM'
Hasnain Kazım da Facebook hesabından uzun zamandır sayfasında neden Türkiye ile ilgili haberler paylaşmadığı soruları ile karşılaştığını belirterek, kendisi ve ailesi için zor zamanlar geçirdiklerini söyledi. Alman haber ajansı DPA'ya da konuşan Kazım, "Spigel'deki yazılarımdan iktidar memnun değildi. Bu ülkede artık basın özgürlüğünden çok uzun süreden beri söz etmek mümkün değil. Bu ülkeyi terk etmekten başka bir seçeneğim de kalmadı. Bu şartlarda gazetecilik yapamam" dedi.