"Eskiden hiç kimse Rus restoranlarında yerel Rus mutfağından bahsetmezdi. Zira bu restoranlarda 'deniz ötesi'nden gelen malzemelere ve isimlere rastlanırdı" denilen yazıda, "Ancak (ambargoların ardından) restoran şefleri, alışkanlarını gözden geçirmek zorunda kaldı. Restoranların menülerine de Rus topraklarında yetiştirilen ürünlerle yapılan yemekler girmeye başladı" ifadeleri yer aldı.
'HERKESİN ADINI UNUTTUĞU YEMEKLER MENÜLERE GERİ DÖNDÜ'
Rus restoranlarındaki şeflerin çoğunun ithal edilen ürünlerin yerine geçebilecek yerli ürünleri kullandığı belirtilen yazıda, bu sayede hem doğaçlama yemeklerin ortaya çıktığı hem de 'herkesin adını unuttuğu' geleneksel Rus yemeklerin menülere geri döndüğü kaydedildi.
'AVRUPA'DA OLAN HER ŞEYİ BİZ DE YETİŞTİRİYORUZ'
Diğer taraftan Rus çiftçiler de kendi ürünlerini yetiştirmeye başladı. Nitekim Rus çiftçiler kooperatifi LavkaLavka'dan Mariya Zlatopolskaya, "Avrupa'da olan her şeyi yetiştiriyoruz. Bazen bu ürünler aynı kalitede olmayabiliyor. Ama kendi üretimimizi yapmaya henüz iki yıl önce başladık. Avrupa'daki çiftçiler ise ürünlerini yüz yıllardır üretiyor. Onların üretim kalitesini yakalamamız için bize biraz zaman verin" dedi.