Diğer taraftan görüşmelere Türkmenlerin davet edilmemesinin büyük bir ayıp olduğunu dile getiren Cevizci şu ifadeleri kullandı: ”Türkmenler olmadan Suriye’de çözüm zor. Çözüm noktasında geri adım atmış olursunuz. Tüm taraflar görüşmelerde yer alabilmeli. Kavganın tüm tarafları masada olmalı. Yer alabilmeli ki çözüm bulunsun ve çatışmalar dursun. Türkmenlerin o kadar fedakarlık göstermesi ve çaba göstermesine rağmen yok sayılması Cenevre görüşmelerine gölge düşürüyor. Türkmenleri çözüm sürecinde görmek istemiyorsanız eksiklik var demektir. Umarım bir an önce bu hatadan dönülür ve Türkmenler görüşmelere dahil edilir.”
Öte yandan çatışmaların bitmesi ve silahların susmasını umut ettiklerini vurgulayan Cevizci şöyle devam etti: “Türkmenler olarak savaşın durmasını istiyoruz. Ülkesinden uzak kalan insanların evlerine dönmesini umut ediyoruz. Suriye’den kaçmak zorunda kalan insanların evlerine dönmesini umut ediyoruz. Yabancı unsurların Suriye’yi de terk etmesini istiyoruz. Savaşın sona ermesini umut ediyoruz. Suriye’nin geleceğiyle söz konusu olduğunda Türkmenlerin siyasal ve sosyal hakları da göz önünde bulundurulmalı. Abluka altında olan bölgelere de yardımlar ulaştırılmalı. Özellikle Türkmen bölgeleri IŞİD işgalinden kurtarılmalı. Yani Azez-Çobanbey bölgeleri kurtarılmalı. Şimdi birçok bölgede insanlar hak, hukuk savaşı yerine yaşam savaşı veriyor.”
Cenevre görüşmelerinden sonra çatışmaların büyük bir oranda susacağını öngördüklerini ifade eden Cevizci, “PYD’nin de dahil olduğu Demokratik Suriye Güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar da biter. Taraflar irade gösterirse çatışmalar sona erer. Ancak IŞİD ve Nusra ile alakalı bölgelerde ise çatışmalar devam edecektir. Uluslararası toplumun desteğiyle bu iki terör örgütü ile silahlı mücadele verilir ve bu örgütler buralardan temizlenebilir” diye konuştu.
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20'ye yakın ülke ve AB'yle Arap Birliği'nden temsilciler, 14 Kasım’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanarak, Suriye’de siyasal çözüm için takvimli bir yol haritası ortaya koymuştu. Bu yol haritasına göre, Şam ve muhalefet Ocak 2016’dan itibaren 6 ay içinde bir geçiş hükümeti oluşturulması için görüşmelere başlayacak ve 18 ay içinde Suriye’de seçime gidilecek.